donderdag 28 april 2011

Onder de tap bij bureau jeugdzorg, deel II

Ik ben er achter gekomen dat er 1 ding erger is dan bij bureau jeugdzorg bekend staan omdat je kinderen continu op de eerste hulp vertoeven met japen in voorhoofden. Zelfs als er tegelijkertijd drie grote japen èn een blauw oog te tellen zijn.

Wat is er dan erger, zult u zich afvragen? Nou.....

Wijzemans heeft zichzelf dus leren lezen en schrijven. En omdat hij pas in groep 2 zit gaat dat niet met de regelen der schrijfletterskunst, maar hij rijgt letters moeiteloos aan elkaar tot woorden en hij leest woorden moeiteloos als aan elkaar geregen letters. Hij vraagt of fruit met de "ff" van vis is of met de "ff" van Franca. Hij kent ook het verschil tussen de ei van ei en de ij van ijs. Hij leest moeiteloos zinnen met woorden van meerdere lettergrepen. Maar of hij met zijn 5 jaar snapt wat hij leest is een tweede...

Hij kan dus -voor ons gemakzuchtig- achter YouTube worden gezet als hij filmpjes wil zien van Super Mario Galaxy 2. Want dat typt hij lekker zelf. En even later zie ik dat hij heeft getypt "Thomas gered op Misty eiland" als ik Erik de Zwart hoor. (Zitten wij dan wel weer naar die stem van Erik de Zwart te luisteren *zucht*, maar stiekem vinden we het maar wat bijzonder.)

Enfin. De point van mijn verhaal. Ik heb het verhaal van horen zeggen want ikzelf was aan het werk. Wijzemans zat achter de computer Thomas-filmpjes te kijken, as usual. Op een goed moment komt de Bevelvoerder naar beneden (hij had wat was gedaan of zo) en hij ziet op YouTube twee *kuch* dames bepaalde *kuch* activiteiten ondernemen *kuch* met elkaar. Een en ander geheel *kuch* zonder kleding.

De Bevelvoerder loopt naar het beeldscherm en ziet dat Wijzemans in het zoekscherm van YouTube heeft getypt:

dikke t.ieten

(maar dan zonder punt in dat tweede woord, dat doe ik alleen hier op deze log vanwege de bots en de zoekmachines en de u-weet-wel-wat-voor-snode-zaken op internet)

Nu moet u weten dat dikke t.ieten voor een 5 jarige net zo grappig zijn als dikke b.illen en dikke voeten en dikke neuzen. Ik geloof ook oprecht dat hij enigszins teleurgesteld was in het resultaat van zijn zoekslag. Het filmpje zal hem ongetwijfeld tegengevallen zijn.

Ik weet alleen niet of buro jeugdzorg dezelfde mening zal hebben.

Ik ga morgen gebruikersprofielen maken op de iMac en die goede kinderfilter van ouders.nl installeren. Dat hij die met zijn brein binnen een jaar gehacked zal hebben is van later zorg.


Image Hosted by ImageShack.us

29 opmerkingen:

 1. Hij ziet er knap onschuldig uit Waaaaaaaha om je rot te lachen......Hier hadden we kleinzoon in nakie met ja wel recht op staand ...hij zei oma kijk dan . Ik vroeg hem, heb je er een stokje in gedaan ?. Hij,nee oma dat gaat vanzelf, moet niet gekker worden die van jou 5 jaar oud kijken naar ti.. en hij 4 jaar met een hard stokje:-) Lekker kereltje heb je toch....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De wijsneus! Je hoeft geen filter te downloaden hoor, die zit op je MAC. Vraag me even niet waar, maar hij zit er op! Speciaal kinderveilig achter de PC zeg maar zonder ontklede of super geweldadige acties.
  Enne Bevelvoerder heeft zeker weten geen sokken opgevouwen!!!!
  ;-)

  PS Bureau Jeugdzorg heeft zulke lange wachttijden, voordat jij aan de beurt bent is Wijzemans 18.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo, wat een verhaal he.
  Dit mannetje zal in de toekomst nog wel vaker een paar stapjes verder zijn dan jullie dachten.
  (maarreh, ja, wel knap zeg)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh! Uiteraard zal de iMac dat hebben (wat is er gebeurd met mijn vertrouwen in de Mac. Shame on me....)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb hem nog gelezen.....! Yes!
  Wat een schrik is dat he dat je kind plots op zo'n site komt. Oeps.
  Bij die van ons gebeurde dat ook, doordat ze poesjes intikten.... Alleen waren die van ons ietsjes ouder als wijzemans, maar toch veeeeel te jong voor dat soort dingen. Succes.......

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een knapperd! Met z'n nieuwe schoenen aan.
  En wat heerlijk eigenlijk dat 'ie dat gewoon gaat zitten opzoeken. Hoe eerlijk kun je zijn?
  Zoals Lina ook al zegt, is het zoeken op jonge p.oesjes, met volledig onschuldige bedoelingen hier ook al eens geleidt tot verwarring. Brecht snapte er niets van..
  Overigens ook wel leuk dat nu al duidelijk is dat Wijzemans kennelijk een t.ietenman is. Geen b.illenman?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hihi, die Wijzemans... Gelukkig dat hij thuis zat te google-en en niet op school...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hahahahaha! Wijzermans is een slim ventje maar zo slim had ie zelf ook niet bedoeld waarschijnlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha, bewijst maar weer eens dat iq en emotionele ontwikkeling wat uit elkaar kunnen lopen(-;

  Dochter van vijf hier schrijft en leest ook alles aan elkaar maar wil niks van computers weten. Zoon wel, die zat laatst ook te "surfen" zonder dat wij hem de weg hebben gewezen of wisten wat hij deed (-;

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Whahahaha Bazinga!Straks heb je een mini Sheldon Cooper in huis. Dan mag bureau Jeugdzorg zich echt zorgen gaan maken. Jij moet gewoon genieten van je mannetje.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. :-) haha, héél sim :-)
  En voor onze vijfjarige wijsneus hebben wij inderdaad een eigen gebruiker aangemaakt op onze MAC - maar ik geloof dat hij bijna door heeft wat mijn paswoord is - de slimmerd ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. OMG! Van die dingen waar je even niet aan denkt tot je er midden in zit. Sterkte en succes. Grinn.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. omg ik denk meer dat t 2 a 4 min duurt voordat hij alle filters heeft omzeild hoor ;-)...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hahahaha jaja het gaat allemaal heeeellll snel! Hopen dat de filter helpt.
  Ik heb via Windows een filter, maar die is er streng. De kids klagen steeds dat ze niet kunnen, maar ach... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Tja ze zitten zo op de verkeerde plek. Ik moest van de week met D.aan de F woorden in een tabel zetten en er een plaatje bij zoeken. Je wilt niet weten wat je met floep tegen komen :$ Ook iets met vleeswaren.......

  BeantwoordenVerwijderen
 16. P.oesje is ook zo'n leuke. Ik ben denk dat de meeste van ons zoiets weleens mee hebben gemaakt, alleen is 5 wel errug jong. Ik schat in dat hij de volgende keer weer met veel plezier naar treintjes wil kijken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. oeps, ingewikkeld zo'n kleine wijzemans!
  Mybee is ook een fijne browser, die je op leeftijd kunt instellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Tja... dat is de keerzijde van slimme ventjes! Wat een heerlijk ventje is het toch, kijk 'm nou, met zijn mooie nieuwe schoenen. Om op te vreten!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Vroeg ie nog aan de Bevelvoerder wat dat dan allemaal voor rare mevrouwen waren?
  Ik ben diep onder de indruk van Wijzemans. Ontzettend knap natuurlijk dat hij zichzelf dat allemaal heeft aangeleerd, maar het zal voor jullie ook wel een extra zorg zijn. Want hoe houdt je het leuk/uitdagend voor hem?
  prachtige foto.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. @Toaske: Nou eigenlijk doet hij dat zelf. Hij slurpt,

  Hij heeft zichzelf leren lezen, hij heeft zichzelf leren rekenen met negatieve getallen (net als zijn oudste broer, trouwens) en hij leert schaken met opa...

  Ik schrik van het "all rounde" van hem...

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wie dan leeft.... (over een jaar he haha) maar een filter is nooit weg hoor Rap :-)) maar wat een heerlijk manneke zeg; geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hahaha, zo zie je maar, jongetjes zijn nieuwsgierig en ondernemend. Ik lag vroeger als 6-jarige ook met de krant op de grond. Las alles wat er in stond. Snapte natuurlijk heel veel niet. Ben als kind ook ooit bij de A begonnen in de Winkler Prins van mijn oom. Zocht ook alles op en die oom heeft mij ook leren schaken. Er was alleen nog geen internet, zodat zoeken op p.oesjes en dikke t.ieten nog niet kon.
  Lekker joch, die Wijzemans! Laat hem vooral nieuwsgierig blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Volgens mij vind ik jouw kinderen helemaal geweldig. Wat een heerlijke mannen ook..

  Maar serieus, t.ieten.. Mijn T zou niet weten waar je het over hebt. Wel als je het hebt over borstels. Want borstels van mama, daar drinken baby's aan.
  Logisch

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ruben (10, nou ja, bijna dan, morgen om precies te zijn), zocht laatst een afbeelding van een soort punaise, hij zocht op 'pin' (op mijn aanraden nog wel, oeps). Hij begreep niet waarom hij zulke rare plaatjes kreeg. Gelukkig vond hij die plaatjes raar ;).

  Neemt niet weg dat je blijkbaar extra goed moet opletten met een 5-jarige die weet wat hij typt.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. De PS van JC is jammer genoeg maar al te waar.
  Gelukkig kan iedereen er hier de humor van inzien.
  En ook dit verhaal geeft moeder de kans om trots te zijn op een geweldige zoon.
  Zonnige groet

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ik moet er eigenlijk heel erg om grinniken. Die Wijzemans. En dan die blik alsof hij wil zeggen 'hoezo, heb ik iets verkeerd gedaan dan?'. Lekker ding. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen