maandag 18 april 2011

Keek op de week

Ik ben dol op mooie foto's maken. Ik ben dol op mijn spiegelreflexcamera met toeters en bellen en mooie lens en zo. Maar in de praktijk zijn er heul veul plotselinge foto-waardige momenten. Van die momenten die ineens bijzonder blijken...en uiteraard loop je niet de hele dag met dat ding om je nek, dus ook nèt dát moment niet. Al die momenten die je zo mooi had vast kunnen leggen met je super-duper camera loop je mis. En als je dat ding net wel om je nek hebt, willen je kinderen ineens niet emotioneel of foto-waardig poseren kijken.

Dit alles veranderde met de intrede van mijn aaifoon. Maar elke willekeurige andere smartphone zal het vast ook wel doen: foto's maken met emotie, net op dat moment. Met een lach en een traan, zonder de 12 megapixels en altijd scheef en bewogen, maar oh zo mooi.

Mijn keek op de week.

Drie jaar. "Mama! Een skateboard met een poppetje!" Ik moest er een vergrootglas leesbril bij halen, maar verdomd zeg.

Image Hosted by ImageShack.us

Nooit meer naar de cèche. Noot meer. Ik durf te beweren (maar laat het Draakje niet horen) dat ik er nog blijer mee was dan hij. Na drie kinderen en negeneneenhalfjaar drama.

Nooit. Meer. Créche.

De tijgerpleister is een versiersel. Voor over zijn littekenverminderende gel. (Denkt hij: de pleister zit er zodat hij het litteken-ding niet kwijt raakt.) De muts is een versiersel van de créche. Voor zijn laatste dag.

Image Hosted by ImageShack.us

Deze maakte ik dan wel weer met toeters en bellen. Ik kocht voor het eerst in mijn leven een ananas. (Moeilijk woord om te typen, trouwens, merk ik nu.) Gelukkig lijken twee van de drie Musketiers op mij en lusten zij het ook niet. En Wijzemans? Die lijkt alleen maar in uiterlijk op mij.

Image Hosted by ImageShack.us

Wijzemans schreef voor mij op het bord wat hij wilde dat gehaald moest worden. Ik verbeterde alleen maar dat "eier" in "eierkoeken" niet met een j ertussen wordt geschreven (gek hè, want je spreekt hem wel uit). Hij vroeg ook nog of je fruit schrijft met de f van franca of de f van vis. Ik weet niet zo goed wat hij volgend jaar moet doen in groep 3, want hij weet ook al dat 19 plus 3 22 is, dat 8 maal 8 64 is en dat 1 min 2 -1 is. Oh ja, en 100 min 101 is ook -1. We gaan maar eens praten op school, want emotioneel moet hij groep 3 nog wel doen.

En schrijfletters leren is wellicht ook geen overbodige luxe.

Image Hosted by ImageShack.us

Een aderlating/verademing (zijn dat nou bijna anagrammen van elkaar?) na bijna anderhalf jaar ellende op de grootschalige zwemles. Drie kindjes per badje, een lieve badmeester die nog uiterst kundig is ook en veel lol. Ik noem dat een win-win-situatie. Ik koop met liefde een paar Louboutins minder.

Image Hosted by ImageShack.us

Je favoriete oom? Die is toch om op te klimmen?

Image Hosted by ImageShack.us

19 opmerkingen:

 1. Anananananas, ik weet hoe je begint t te spellen, maar niet hoe je stopt. Vrij naar Terry Pratchett in Witches Abroad

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke keek. Ik vind die schrijfletters overigens ook niet eens zo slecht hoor. Bij brecht worden de letters er in groep 3 bepaald niet netter op....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha ha maar goed dat Wijzemans niet op z'n vader lijkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ananas valt toch best mee? ;-)
  Gossie, die bevelvoerder ziet er -uh- reuze charmant uit. Ik begrijp waarom je op (voor?) hem gevallen bent!
  Wel het bespreken waard inderdaad wat Wijzemans straks in groep 3 moet gaan doen. Als ik jongste vraag hoeveel 6 + 5 is dan zegt ze 'honderduizendtachtigmiljoen' of iets in die buurt. Gelukkig weet ze 1 + 1 al wel. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nooit meer crèche - gewéldig - geniet van je mannetjes ! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat heb ik nou ook met mijn spiegelreflex. Blijft toch een beetje onhandig, zo'n groot ding altijd meezeulen.
  Enne, als ik jou was zou ik even contact opnemen met de psychopaat, eh, de psycholoog. Er is duidelijk iets mis met de anannaas of zoiets.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vraag een docent Engels op de middelbare hoe je ananas in het Engels uitspreekt: anánas, of ánanas - en wedden dat ze erin trappen? (het is namelijk pineapple, of toch ananas, zie ik opeens bij Vertalen.nu, sjonge, wist ik niet eens..)

  Weten jullie zeker dat De Wijze emotioneel ook écht groep 3 nog moet doen? Veel hb'ers zijn namelijk ook op dat vlak hun leeftijdsgenoten vooruit ontwikkeld. Dat ze aanvaringen hebben, komt ook vaak omdat ze niet begrepen worden of omdat ze al echt een leveltje hoger qua sociale omgangsvormen hebben bereikt. Goed observeren!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat fijn dat de bevelvoerder dat mes in de ananas zette... ;-)
  En nog fijner: geen creche meer en geen grote zwembadgroepen meer!
  Sterkte met het uitbroeden van een plan voor Wijzermans.. het gaat goed komem met dat kereltje want hij heeft een moeder die weet wat ie nodig heeft!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ken ook de ellende van zo'n zware camera,maar ja loop er toch stad en land mee af, anders hebben jullie niets te lezen en zit www.sleutelstad.nl zonder foto's. :-)
  Off topic, de leiden Marathon lop je toch wel mee he, ik moet en zal je spotten dit jaar hahahaha.
  Alhoewel ik wel weer druk bezig ben met de begeleiding van de toplopers.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ach wat leuk allemaal! Je hebt veel verteld in die ene keek!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Pfff... wat weet jij veel in een logje te proppen zeg! Weet niet waar ik moet beginnen met reageren! Die gevaarlijke gek, euh, lekkere vent met dat mes misschien? (-;

  BeantwoordenVerwijderen
 12. blij dat ik geen ananas ben! hihi ;)))
  lusten doe ik ze anders wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ook hier blijft vaak de camera in de kast en doet de phoon z'n werk haha en meid, dat je toch geen (verse) ananas lust haha, ik vind het altijd net een gebakje :-))
  Nog een mooie woensdag!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. WOehahahaha die ananas foto, je zou er bang van worden maar ik schiet in de lach :D

  Dat zwemmen, uiteindelijk haalt ie zijn diploma's wel en als dit de weg er naar toe is, dan goed toch. Gelukkig nu geen stress meer?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Leuk die foto's! en ananas ooooo heerlijk! Heerlijk nooit meer naar de creche, dat is heerlijk nieuws en een hele leuke foto waard :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Eigenlijk vooral goed nieuws! Heerlijk dat de crèche periode is afgesloten voor jullie allemaal en de keus voor zwemles in kleine groepjes werpt binnen no-time z'n vruchten af, kan ik uit ervaring zeggen!
  Jammer dat de Bevelvoerder zo 'bijzonder' reageert op ananas...

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Met de kinderen van een oude vriendin speelde ik in de zomer ook altijd klimrots. Niets leuker dan onbevangen met kinderen te kunnen spelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Werkverplichtingen hebben mij even bezig gehouden. Dit weekend ga ik lekker van het weer genieten. Het bloggen heb ik ook weer opgepakt.
  Fijn weekend en vriendelijke groet

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Heel herkenbaar, dat telefoon eerder gebruiken dan je camera.

  Die foto van de Bevelvoerder is geweldig. Als je hem zo tegenkomt in een donker steegje ren je toch snel de andere kant op volgens mij. Gelukkig was het slachtoffer nu slechts een ananas. :P

  BeantwoordenVerwijderen