Den Helder Maastricht Estafette 2011

27.03.2011 De finish: 32,5 uur, 416 km, max 6 uur slaap. DERDE VAN VEERTIEN TEAMS!

Image Hosted by ImageShack.us

18.03.2011 De route is lang genoeg, er is plek voor jullie allemaal om te komen kijken!

Image Hosted by ImageShack.us

De route is bekend, de tijden zijn bekend! Hier volgen de details en de route:
* We hebben twee ploegen die om de beurt etappes van 80 kilometer afleggen. Ik zit in ploeg B, dus ik start niet in Den Helder, maar 80 kilometer verder.
* Je kan hier kijken naar de actuele doorkomsttijden:
http://www.vof-hetei.nl/index1.htm

Bij onderstaande tijden is rekening gehouden met de zomertijd:
* Start: zaterdag 26 maart, 02:00 uur Den Helder
* 1e wissel, circa 08:10 uur, Jisp (tussen Purmerend en Krommenie) (Rapunzel loopt)
* 2e wissel, circa 14:30 uur, Maarssen
* 3e wissel, circa 20:30 uur, 's Hertogenbosch (Rapunzel loopt)
* 4e wissel, circa 03:40 uur op zondag 27 maart, Neer
* 5e wissel, circa 07:40 uur, Obbicht (bij Sittard) (Rapunzel loopt)
* Verwachte finish 14:20 uur Maastricht: iedereen loopt laatste stuk!

De route in detail:
Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us

19.02.2011 Zachtjes doodgaan, dat is het. 9 minuten lopen, 25 minuten in de kou zitten, 9 minuten lopen, weer 25 minuten afkoelen in de snijdende kou...en dat dan in totaal 8 keer. Ik had nog nooit zoiets gedaan, het was een hele nieuwe ervaring.

En als ik dacht dat dit heftig was: een etappe als dit leggen we bij de echte estafette uiteindelijk 3,5 maal af. En als het vandaag om de echte estafette zou zijn gegaan, zou ik op dit moment weer hebben moeten beginnen aan hetzelfde verhaal: ik heb mijn 5 uur rust gehad tussen de etappes.

Maar dat hoeft nu niet. Vandaag was het nog niet zover. Vandaag konden we voorproeven, teamspirit proeven. En dat is gelukt. Plenty of teamspirit was er. Het was top. Twaalf lopers (9 mannen, 3 vrouwen). En daaromheen een team van fietsers, masseurs, logistieke lui voor het opbouwen van de campementen en chauffeurs. Kortom: een teameffort.

Maar goed. Vandaag "slechts" 13,6 km. Maar dan met 8 maal koud worden tussendoor. Da's raar en nieuw en moeilijk. Rennen in teamverband is daarbij ook nieuw en leuk. Rennen met een fietser naast je is nieuw en raar en leuk.

Ik ben vandaag door mijn teamgenoten omgedoopt tot de "menselijke metronoom". Ik liep alle 8 keer op 3 seconden nauwkeurig dezelfde eindtijd. Mijn collega van het romantische hardlopen heeft zich weer kostelijk vermaakt om mij en mijn techniek. Maar omdat ik zonder muziek op mijn hoofd liep, liep ik als een metronoom nu juist zonder techniek omdat ik liep op het ritme van mijn passen en mijn hijgen. En ik heb me kostelijk vermaakt met mijn collega's en het romantische hardlopen.

Mijn Nike+ heeft nog nooit zo'n dag beleefd als vandaag (4e loopje van 8 heeft hij maar 2 seconden geklokt.....door verkleumde handen heb ik blijkbaar verkeerd gedrukt. da's de romantiek van het estafettelopen)
19.02.2011 Vandaag gaan we een etappe van de estafette trainen. 70 kilometer met 6 lopers, 1.7 km per keer per loper.Het is koud. Ik ben zo benieuwd wat dit met mijn spieren gaat doen! Tas is gepakt, puffers, techniek en een jasje en joggingbroek voor tijdens het wachten.

10.02.2011 Om de log niet teveel te vervuilen overspoelen met estafettenieuws, ga ik dat vanaf nu hier plaatsen.

Na 1500 km trouwe dienst heb ik nieuwe schoenen aangeschaft. Ik heb ruim een maand om ze in te lopen.

Image Hosted by ImageShack.us

Ze zijn nog iets te wit, ik moet nog een modderplas of wat tegenkomen, pas dan kan ik me tonen met deze schoenen. Arg, dat perspectief van de foto, ik lijk wel een sprinter met deze dijen: mensen, zo gespierd ben ik ook weer niet hoor!

Image Hosted by ImageShack.us

Met deze ga ik het wel redden, de gehele estafette! De Bevelvoerder heeft mijn Garmin gekregen, daar is hij enorm blij mee!

Image Hosted by ImageShack.us

12 opmerkingen:

 1. Ehm, die lopen lekker hé die schoenen, heb ik ook....(ooit op gelopen) Enne off topic: waarom heeft brandmeester geen kuif in de zijbalkfoto's???

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kijk, dit vind ik een erg goed idee van je, die aparte pagina. Ik ga je met veel plezier volgen. Er kriebelt al een tijdje een klein hardloopvirusje bij mij. Ik zal 'm eens op de koffie uit nodigen, kunnen virus en ik onderhandelen ;)
  Je inspireert, dat zeker!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het ZO knap he... succes in ieder geval en ik blijf je ook hier volgen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Onwijs gaaf die route zo in beeld! Wat een ervaring! En een flinke organisatie eromheen. Moet wel heel speciaal voelen hier aan mee te doen.
  Go go go Rapunzel!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De route tussen Roermond en Sint Odiliënberg, zou ik die ergens iets gespecificeerder kunnen zien?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Irène's wereld:
  http://maps.google.com/maps/ms?hl=nl&ie=UTF8&oe=UTF8&msa=0&msid=203739386199219930694.00049db90f182f60205b3&start=27&num=200&sll=52.106776,5.313918&sspn=1.685639,1.345975&z=9

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Pfoeh! Succes ermee! Ik heb bewondering voor iedereen die meeloopt en mee organiseert!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb vandaag al vaak aan je moeten denken. Bah, wat is het toch snertweer om zo'n prestatie neer te moeten zetten. Jullie naderen, als het goed is nu Den Bosch??? Actuele doorlooptijden zijn niet zo actueel, de laatste stand die ik nu kan zien is 14:45 uur Vleuten. Dus, komen kijken zit er helaas niet in. Ben zo benieuwd hoe het met je gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoe is het? Hoe ging het? Hoe is het? Hoe ging het? Et cetera.
  Volgens mij heb jij een prachtige herinnering gemaakt in de laatste paar dagen.

  BeantwoordenVerwijderen