donderdag 14 april 2011

Geen happily ever after met de bloedmooie man...

Er gelden in het zwembad van Rapunzeldorp strikte regels tijdens zwemlessen. Vaders moeten met hun kroost (ongeacht het geslacht van de zwemlessertjes zelf) in kleedkamers 1 en 2, moeders moeten met hun zwemlessende grut naar kleedkamers 3 en 4, ongeacht het geslacht van het kroost. De logica van deze regel ontgaat mij volkomen. Het zijn namelijk niet de ouders die zich omkleden. Sterker nog, die doen niet eens hun schoenen uit want het grut wordt uit de kleedkamer opgehaald en de ouders trekken zich vervolgens terug in de kantine.

Blijkbaar ben ik niet de enige die de regel enigszins bizar vind, want hij wordt met voeten getreden. Ouders kiezen intuitief toch voor het geslacht van het kind bij de keuze van de kleedkamer (jongetjes in 1 en 2, meisjes in 3 en 4, zo schrijven de icoontjes op de deuren namelijk voor).

En net op het moment dat ik na een jaar lang braafheid besluit burgerlijk ongehoorzaam te zijn (namelijk vorige week dinsdag) en me te laten leiden door de keuze van mijn zwemlessende Musketier, ben ik de enige moeder in kleedkamer 1. *zucht*

Ik doe net alsof ik me niet opgelaten voel en ga aan de slag met de omklederalij. Uiteraard had ik die bloedmooie man wel zien zitten, die daar tegenover mij zat met 2 kindjes op zwemles. Het oog wil ook wat, nietwaar? Maar mijn humeur en Draakje's stoutigheden waren op dat moment helaas voor mij leidend voor mijn gedrag. Elke seconde dat ik Draakje uit het oog verloor was die dag een potentiële ramp waiting to happen.

Op een goed moment was ik hem weer eens "kwijt". Ik riep zijn naam en keek verwilderd om mij heen. De bloedmooie man keek me grijnzend aan. Draakje zat pontificaal op zijn schoot. "We zaten net zo gezellig te kletsen", zei hij. Draakje had de tijd van zijn leven met zijn nieuwe beste vriend. Bij het aankleden na de zwemles hoefde ik ook niet meer op Draakje te letten. Die zat verkleeft naast de bloedmooie man en zijn kinderen.

Afgelopen dinsdag denderde Draakje het zwembad in "ik wil naar 1, ik wil naar 1!" Zodra hij de bloedmooie man spotte, was hij mij vergeten. "Ben je daar weer?", vroeg de bloedmooie man lachend aan Draakje. Hij is bloedmooi, hij handelt twee kids op zwemles en hij handelt Draakje. Ja, dan ben je leuker dan je strenge moeder ja, ik snap Draakje dan ook wel weer.

Op weg naar de kantine wil hij niet met mij, maar met hem meelopen, hand in hand. "Is hij met iedereen zo?", vraagt de bloedmooie man. Naar waarheid antwoord ik dat hij nooit zo is naar onbekenden. Dat hij flirt en charmeert en doet met bekenden herken ik wel van Draakje, maar ik knipper mijn onschuldige ogen naar bloedmooie man.

Dinsdag was niet Wijzemans dag, zoals ik al eerder logde en ook de zwemles verliep (dus ook) niet naar wens. Uiteraard, zou ik bijna zeggen, want zijn dag kon nog slechter eindigen. Huilend kwam hij uit de douche, arme vent. Ik heb daardoor te weinig kunnen afluisteren waar de bloedmooie man, zijn kinderen en Draakje het over hadden, maar ze hadden de tijd van hun leven.

Toen we weggingen, zei ik tegen de bloedmooie man dat hij Draakje volgende week weer zou zien, maar dan met zijn vader. De bloedmooie man antwoorde dat de papa dan vast in de kleedkamer van de moeders zou gaan zitten, net als de mama deed met de kleedkamer van de vaders.

Au! Ons onregelmatige rooster is niet gangbaar en zo'n opmerking kan dus zomaar verkeerd landen. En net die ene keer dat ik burgelijk ongehoorzaam doe, wordt ik aangezien voor die gescheiden vrouw die probeert te daten in het zwembad, of die ongelukkig getrouwde vrouw die probeert te flirten in het zwembad, off all places. Of zoiets.

Ik had de Bevelvoerder al de laatste sitrap gegeven en hem verzocht mij niet met een geintje nog verder in de problemen te brengen. Maar vandaag is alles anders. Vandaag kregen we het verlossende woord van de privé-zwemles (na anderhalf jaar pas in badje 2 hebben wij namelijk gedacht "dit kan anders") en komt helemaal niemand meer in die kleedkamer.

Nu moet ik alleen Draakje nog het nieuws gaan brengen dat hij de bloedmooie man waarschijnlijk nooit meer zal zien...geen happily ever after voor Draakje...

27 opmerkingen:

 1. Ach, zo gaat dat meestal met bloedmooie mannen. Die verdwijnen vanzelf weer uit je leven. Draakje kan er niet vroeg genoeg aan wennen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo groot is Repeldorp toch niet? die spot je vast nog wel een keertje in de Appie, of bij de voetbal, of bij de weet-ik-veel. Kan Draakje ook weer even los.

  wat een rare regels over dat omkleden btw! Bij ons zitten zowel kinderen als ouders dwars door elkaar; alsof je, tijdens het omkleden, met één of meer kinderen überhaupt de tijd hebt om ergens naar te kijken. Of je daar druk om te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Of het een officiele regel is, weet ik niet, maar in de 2 baden waar ik hier (ES) kom, gaat ook alles in de kleedkamer van 't geslacht van de ouder. Er zijn nl. ook volwassenen die gaan zwemmen en zich omkleden, ik zie de logica er wel van in.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh leuk om bloedmooie mannen te zien tijdens zwemles. Hier zit alles door elkaar heen en er zitten zeker geen bloedmooie mannen bij.
  Wel een stomme moeder die altijd, altijd, altijd op haar dochtertje aan het mopperen is. Altijd! En het allersufste is dan nog dat datzelfde dochtertje elke keer na zwemles iets uit de snoepautomaat mag halen. Ik snap dat niet hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik sluit me aan bij Zuster Klivia's reactie.
  Maar ook wel sneu voor jou(w ogen)! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ach zwemles! Ik word er bijna nostalgisch van.... Jaren heb ik doorgebracht langs de kant, achter glas, in de kantine, maar nooit een mooie man daar gezien. Je had wel vaders in die tijd, maar die bemoeiden zich pas met de opvoeding als hun kinderen een jaar of tien-elf werden en meestal konden ze dan al zwemmen. Over gescheiden kleedkamers weet ik ook niks.....
  Ik herinner me dat mijn Wijzemans (ik heb er ook een) bijna verdronk op zijn zwemexamen omdat hij enthousiast naar Oma op de tribune zwaaide. Ik herinner me ook die moeder die haar kind een draai om haar oren gaf omdat ze zonder briefje (dat je examen mag doen) uit het zwembad kwam, terwijl ze uitriep: "Dat kost me weer drie maanden lesgeld, lapzwans!" Ach zwemles: ik word er bijna nostalgisch van.....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha, en dan die reactie van Zuster Klivia!
  Bij mij komen bloedmooie mannen niet eens echt in mijn leven. Moet toch de kinderen eens op zwemles doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. zijn jullie in nederland zo 'preuts' dan?! dacht het niet, toch?! ik ga zelf regelmatig mee naar de zwemles met een vriendin en haar kindjes en daar zit iedereen (ongeacht geslacht) gewoon samen in één kleedkamer ;-)
  helaas wel nog geen bloedmooie mannen gespot..., wacht nochtans nog altijd op mijne prins!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bij ons in de schapenhokken geldt die regel ook, ik heb daar nooit bij stil gestaan en ga altijd braaf naar het goede pashok, ondanks het afwijkende geslacht van mijn kinderen. Tot nu toe hebben die kinderen zich daar nooit druk om gemaakt.

  Maar ik begrijp wel dat je gewoon kiest voor de mannenkleedkamer. Dat Bloedmooie Man dat niet begrijpt (of verkeerd interpreteert), vind ik wel raar. Hij is dan ook meteen in mijn achting gedaald (nadat hij eerst enorm in mijn achting gestegen was natuurlijk).

  Het verhaal van Baasbraal (lapzwans) vind ik verschrikkelijk, het bloed komt onder m'n nagels vandaan, wat erg! Ik heb ook wel eens met de tranen hoog gezeten als onze oudste wéér niet door was naar het volgende bad, maar ik hoop toch niet dat ik dat ooit aan hem heb laten merken.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat heb ik nou nooit hè, bloedmooie mannen bij de zwemles...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. haha, wat een verhaal - privéles lijkt me een stuk minder ingewikkeld ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Op zwemles kunnen de gemoederen letterlijk en figuurlijk verhit raken!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. :-) zo maak je nog eens iets mee Rapunzel. Wens je in ieder geval met je kroost en bevelvoerder een heerlijk relaxed weekend toe.
  Dikke knuffel

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het is toevallig niet de nieuwe prive-zwemleraar, die bloedmooie man? (-;

  BeantwoordenVerwijderen
 15. O, wat lijkt dit allemaal lang geleden! Die middagen in zweterige kleedkamers en benauwde zwemhallen. Mijn jongste dochter moest natuurlijk altijd mee naar de lessen van oudste en middelste(het arme kind)en zij was zo'n tiepje dat iedere man 'papa' noemde. Ze was toen een jaar of anderhalf en dan is ieder mannelijk persoon natuurlijk een papa. Maar wat heb ik daar een verschillende (meestal flauwe) reacties op gekregen. Een bloedmooie zat er helaas niet tussen die 'papa's'.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ho! Wacht! Stop!
  1. Dit betekent dus dat jullie er niet meer op de dinsdagen zijn?!
  2. WIE is die BLOEDMOOIE man?! Ik bedoel: ik ben er nog WEL op de dinsdagen en hou ook ZEKER van bloedmooie mannen!
  3. Ik heb een klein vermoeden wie het is.. Haha! Sterker nog: als dat zo is, heeft hij 4 zoons en heet de jongste ook Spelmaker.
  CONCLUSIE: Ik eis een beschrijving van deze bloedmooie man EN wil weten wanneer jullie dan wel in het zwembad zijn!!
  Einde bericht.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Grinnik...4 zonen? Het is de man met de golvende blonde manen. Hij zit tijdens de zwemles niet in het kantinedeel, maar in het deel bij de speelhoek, zeg maar.

  Wij gaan naar een ander zwembad, waar hij in een badje komt met slechts 2 andere kindjes....

  BeantwoordenVerwijderen
 18. oh, oh, oh, dat is well een offer hoor! Een bloedmooie man aan zijn lot overlaten en uit zijn leven verdwijnen... ;-}
  Wij hebben de jongens altijd bij een soort van privé-les laten zwemmen en ze hadden in record tijd hun diploma. Het kost wat maar je hebt er ook zeker wat aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. haha, geweldig stukje.
  ik ga vandaag ook weer zwemmen met dochter. peuterzwemmen, dus de mama's en de papa's moeten ook het bad mee in (ik kleed me dus met dochter alleen samen in een klein hokje om) Maar ook bij mij in de groep (en die ervoor en erna) geen bloedmooie mannen. Zelfs niet een beetje mooie mannen. *snik*

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Tsja, ik geloof dat ik niet zo veel heb met bloedmooie mannen... Bloedmooie vrouwen daarentegen, daarvoor wil ik wel naar zwemles. En dan allemaal in een gezamenlijke kleedruimte ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Goh Punzel, ik zie dat ik een heleboel logjes gemist heb. Maar nu ben ik weer helemaal bij.
  Ik heb me suf zitten denken hoe dat met mijn kindjes (inmiddels 37 en 33) ging destijds.
  Maar voor zover ik het heb kunnen terughalen, gingen wij altijd in kleine kleedhokjes omkleden voor de zwemlessen.
  Dus geen bloedmooie vaders in de buurt gespot.

  Ik kan me voorstellen dat je je vorige week zorgen om je moeder hebt gemaakt, zeker omdat ze regelmatig rond die tijd in dat winkelcentrum komt.

  En Wijzemans heeft nu gelukkig een noodtasje (wedden dat het dan niet meer nodig is) ik hoop dat alles nu weer in orde is met hem, want als kind krijg je daar toch een aardige dreun van, zeker weten.

  Ik wens je een fijne zondag toe, ik ga lekker naar buiten de zon in.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hihihi grappig hoor dit verhaal!
  Ik heb nooit mooie mannen gespot bij zwemles, helaas. Dat had het misschien nog een beetje dragelijk gemaakt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. bloedmooie mannen... had je niet stiekem een foto kunnen maken.. zit hier ons lekker te maken met een hap niets... dan ga ik maar gewoon naar mijn eigen hubby.. die is ook bloedmooi, op zijn eigen manier:)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Heb jij dat? Eh.. heeft Draakje dat, bedoel ik natuurlijk. In ons zwembad zijn de kleedkamers ingedeeld naar geslacht van de kinderen. Gevolg is wel dat Marc zich nogal eens opgelaten heeft gevoeld in een vol hok met allemaal meisjes en verder alleen moeders. Alleen al van het idee dat er mensen zijn die eventueel mogelijkerwijs misschien (enz. enz.) zouden kunnen denken dat hij niet per ongeluk iets ziet maar er echt naar kijkt, kreeg hij het erg warm.
  Mooiste man bij ons is trouwens de badmeester zelf. Ik kan bijna niet wachten tot Joep en Madelief mogen beginnen met zwemles! Ik weet allen nog niet in welk kleedhok ik dan moet gaan staan. Heen-en-weer hollen maar??

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Arm Draakje en arme mama. Hij zijn nieuwe 'liefde' kwijt en jij je reputatie. Lang leve privé-les. ;-)

  Maar goed... Ik begrijp dat de jacht verplaatst is van de supermarkt naar het zwembad? Moet ik me er toch eens wat vaker gaan vertonen. :P

  BeantwoordenVerwijderen
 26. De afgelopen 2 jaar ben ik op zoek geweest naar een goede en echte spellcaster om mijn ex-minnaar terug te halen en me ook te helpen om loterij te winnen, en het was een moeilijke tijd voor mij om de juiste plek te vinden totdat ik in contact kwam met Dr. Oseiboh die me krachtig heeft gebeden en me heeft verzekerd dat het twee dagen zal duren voordat de betovering effectief zal zijn, ongelooflijk de volgende twee dagen kreeg ik een oproep van een onbekend nummer, dus ik besloot de oproep te kiezen het volgende wat ik kon horen was mijn liefdesstem, ze smeekte en smeekte me aan de telefoon dat ik haar moest vergeven dat ik alles wat er was gebeurd moest vergeten dat ze niet wist wat haar overkwam, ze beloofde om geen reden te vertrekken, dat ze echt spijt had voor wat dat deed ze, ik was zo verrast omdat ik nooit geloofde dat dit kon gebeuren, dus dat was hoe ik haar verontschuldiging aanvaardde de volgende ochtend kwam ze naar mijn huis en smeekte me nog steeds om haar te vergeven, ik vertelde haar dat alles ok is dat ik heb haar vergeven vanuit mijn hart, zo waren wij opnieuw begonnen, we zijn nu samen. bedankt Dr. Oseiboh voor het laten weten dat we elkaar ontmoeten en ook mijn dromen waarmaken. En hij deed een spreuk waardoor ik de loterij zou winnen, alsjeblieft als iemand dat nodig heeft. HOUD VAN SPELL, LOTTERY, ZWANGERSCHAPSSPELL, DIVORCE SPELL, ELKE STICHTINGSCURSUSSEN, REVENGE SPELL, STOP COURT CASE EN WIN ELK HOFPROBLEEM, DEATH SPELL, BUSINESS SPELL EN VEEL MEER DIE JE NODIG HEBT. E-mail hem nu voor uw eigen hulp. via e-mail droseiboh12@gmail.com voeg hem toe op whatsapp-lijn of bel + 2347017565415.Alle dank gaat naar dr oseiboh voor het buitensporige werk dat hij voor mij heeft gedaan

  BeantwoordenVerwijderen