vrijdag 11 februari 2011

Ik ben een Uber-Zuid-Hollander

Het levert me door de bank genomen geen overmaat aan reacties op. Een log over hardlopen. Maar al zou ik willen (met de nadruk op zou), ik heb nu geen alternatief. Ik had willen loggen over het über-kado voor Ome J. (Kado waarom? Nou hierom!) Maar met een beetje pech leest ze nog steeds mee en dan is de lol van het uitpakken van het kado er wel een beetje vanaf en dus schraap ik met heul veul moeite al het geduld dat ik kan vinden uit al mijn vezels en bewaar ik het loggen van de foto der foto's tot Woordeloze Woensdag aanstaande, want dan zie ik haar weer en kan the cat out of the bag. (Zonder ademhalen getypt, deze zin. Ook niet onverdienstelijk, vind ik. Eigenlijk.)

Ik had ook willen loggen over die ene lucky shot. Die mooie zonsopgang die ik al fietsend even wilde vastleggen voor de twitter maar die zo waanzinnig goed lukte met de iPhone dat je kan denken "who needs spiegelreflex anyway"! Maar die foto wil ik high-resolution inzenden voor wedstrijden.

Ik kan altijd blindelings loggen over hardlopen maar soms kan ik loopholes vinden om met pijn en moeite te loggen over iets anders. Zoals het zindelijk zijn van iedereen hier in huis. (Iedereen in Casa Rapunzel? Nee, een kleine oude Poezel blijft dapper weerstand bieden aan de overheersers en maakt het leven van de Rapunzels bepaald niet gemakkelijk...och, dat idee wordt ooit een logje...)

Enfin. Hardlopen dus. Vandaag ging ik weer een rondje doen met mijn collega's, waaronder degene van de "romantiek van het hardlopen".  Ik kwam aan met mijn nieuwe loophorloge en daarbij had ik mijn telefoon in de hand, want ik vertrouw de combinatie Draakje en de creche sinds kort NUL en heb de hotline met de creche graag dichtbij. Ik kwam aldus beladen met nog meer techniek dan de vorige keer aan de start. Mijn collega van de romantiek van het hardlopen stelde heuveltjes voor. Ik kwam met meer techniek, hij met meer romantiek...ik had weinig keuze dan akkoord te gaan.

In steno:
- Er is gevallen in modder. (Door mij.)
- Er zijn enkels verzwikt. (Niet die van mij, good heavens.)
- Modder zat overal. (Ook maar met name OOK bij mij.)
- Nieuwe schoenen zien er niet meer uit als nieuwe schoenen (Jeej!)

Voor mijn gevoel heb ik gefaald want ja, ik keek naar rondetijden en die sloegen uiteraard nergens op (heuveltjes!), maar volgens mijn collega van de romantiek van het hardlopen ben ik de enige Zuid-Hollander die te pruimen is.

Dat compliment kon ik niet meten met mijn techniek en heb ik aldus maar gevoelsmatig volledig tot mij genomen.

16 opmerkingen:

 1. Geweldig zo'n compliment, dat is toch de mooiste rondetijd die je samen kunt lopen.
  Fijn weeekend en vriendelijke groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zat er ook modder op je loophorloge en mobieltje??
  Als je die enorme estafette gaat lopen dwars door Nederland start je in mijn oude stad, als je langs mijn nieuwe stad komt zal ik wuiven! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed complimentjes in ontvangst kunnen nemen is ook een kunst.
  Ik vind je hardlooplogjes leuk! Behalve verzwikte enkels, da's niet tof.
  Welterusten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Punzeltje vooral met die heuveltjes, ik neem mijn petje voor je af (om eerlijk te zijn heb ik nooit een petje op, maar ja. . .)
  Ik heb dinsdag met zoonlief een eind door de bossen/duinen gesjouwd, we wilden een uurtje wandelen, het werden er drie. En dan maar duin op en duin af, niks voor Haba, ik wandel graag, maar dan het liefste vlak, en deze route was net iets te veel voor mijn goede humeur.
  Maar ik heb tussendoor wel leuke foto's geknipt, dat dan weer wel. Als je die wilt zien, moet je ff bij mij langsfietsen http://habadroomt.punt.nl/?id=459687&r=1&tbl_archief=&
  Dus je loopt nog lekker samen met de romantisch lopende hardloper, gut kun je die knul geen naam geven 'Lopert' of zo das sneller getikt.
  Ik wens je een heel fijne zaterdag en nog fijnere zondag toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Whoeaaaa heuveltjes? 2 maanden geleden noemde je die dingen misschien nog "bergen" :)
  Kom weer eens hoogtetraining doen joh! Romantiekman mag ook wel mee :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Techniek of romantiek... je doet het allemaal net zo makkelijk naar het schijnt! *buigt voorover* respect voor jou lady!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als je maar schik hebt toch :-)))
  en je logje hiervoor vond ik ook geweldig haha, super en lekker (sch...) euh lak aan de buurt hebben idd.
  Dikke knuffel en mooi weekend gewenst

  BeantwoordenVerwijderen
 8. O? NIks mis met ZuidHollanders, toch? JIj bent wel een leuke hoor, daar niet van (-;

  Over hardlopen weet ik alleen maar te melden dat ik het heeeel dapper vind. Heb het zelf een tijdje gedaan maar ben nog steeds moed aan het verzamelen om weer te beginnen. Jij bent goed bezig! En ik heb geen verstand van tijden en afstanden en zo, dus ik geloof je gweoon op je woord dat het lekker gaat (-;

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een dubieus compliment....ben ik blij dat ik uit Brabant kom.
  Maar het was weer een leuk logje...
  Fijn weekend, en pas op de enkeltjes hè...
  Groetjes, Margot

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gevoel is nou eenmaal niet te meten; dat maakt het zo verdomd ingewikkeld... Maar of ik het eens ben met dit compliment, weet ik nog niet... hoezo 'de enige'?? Ik prefereer 'één van de'!
  Oh enne... looplogjes wijzen mij er altijd zo op dat ik ook eens 'iets' zou moeten doen...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Een glimlach om die prachtige afsluitende zin van een mooi logje.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. terug van weggeweest en nu al aan de glimlach door jouw logjes :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Gelukkig kan de techniek niet alles meten, hoewel wetenschappers daar mogelijk anders over denken. Maar waar loop jij die heuveltjes dan? Over de polderbruggetjes?

  BeantwoordenVerwijderen