vrijdag 4 februari 2011

Instantaan het populairste jongetje van de klas

Groep 2/3 combi. In mijn tijd (Oma Punzel spreekt), hadden we nog een aparte kleuterschool. En we hadden klassen, geen groepen.
Smartboard. In mijn tijd hadden we een zwart schoolbord met akelig piepend schoolkrijt waar de juffrouw zo mooi een taart op kon tekenen als je jarig was.
Thema's. Dat hadden we in mijn tijd dan weer wel, geloof ik.
Voorbereidend huiswerk voor een primitieve spreekbeurt in groep 2. Dat hadden we zeker weten niet. Laat staan dat we het internet moesten betrekken bij het voorbereidende huiswerk thuis. Laat staan dat we überhaupt internet hadden.
Is het leuk, groep 2/3 anno nu? Ja. Zeker weten. Maar in mijn tijd had ik juffrouw Ans. En dat maakt dat het toen beter was dan nu. Juffrouw Ans deed aan macrame en had schildpadden. Als ik destijds het woord "cool" zou hebben gekend, zou juffrouw Ans cool zijn geweest. Of chill. Juffrouw Ans was best wel chill.

Enfin.

Deze maand is het thema "De Brandweer". En de klas is versierd accordingly. Zo exorbitant was dat ook niet, in mijn tijd. Enorm leuk om te zien is het wel!

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Een ander fenomeen in dezelfde klas is "de beroepenkring". Elk kind van de klas mag een keer een babbeltje houden over het beroep van een van zijn ouders. En omdat het thema van deze maand toch de brandweer was, was Wijzemans de pineut aan de beurt om iets te vertellen over het beroep van zijn vader.

Een kind mag van alles meenemen bij een bespreking, allerlei attributen en internetlinks en voorbeelden en dia's (oh nee die hebben ze dan weer niet meer, die hadden wij in mijn tijd) en Joost mag weten wat.

Wijzemans hoefde maar 1 ding mee te nemen. Eén real live attribuut. Ik geloof echter wel dat het betreffende attribuut insloeg als een bom. Ik zag monden openvallen. Een beetje vergelijkbaar met hoe ik reageerde toen ik hem voor de eerste keer zag, daar in die kroeg in 1999.

Image Hosted by ImageShack.us

Alle kindjes uit de klas waren zwaar onder de indruk. Niet alleen de juf kreeg een handje, maar De Brandweerman ook. (Zagen ze überhaupt nog dat het de papa van Wijzemans was? Ik betwijfel het!)

Maar het meest onder de indruk was Draakje. Niet omdat hij papa nou zo bijzonder vond. Nee. Hij mocht mee naar school en een hoger goed in deze wereld is er niet, vindt Draakje. (En geef hem eens ongelijk!) Hij mocht zijn jas uit en echt, echt zitten op een schoolstoeltje naast Wijzemans. Hij ging naar school, verkondigde hij al de hele morgen.

Wellicht hebben we maandag een probleem als hij dit moois niet nog eens mag en hoogstwaarschijnlijk hebben we een humongeous probleem als hij volgende week vrijdag naar de crèche moet. Maar niemand neemt hem (noch zijn broer) vandaag af. Wijzemans is instantaan het populairste jongetje van de klas.

Dat loedertje naast de Bevelvoerder, die toekomstige home wrecker, wilde perse naast mijn man gaan zitten op een stoeltje waar haar naam niet op stond. Die vertrouw ik dus niet meer.

Image Hosted by ImageShack.us

25 opmerkingen:

 1. Absoluut super cool!
  Wat zal Wijzemans trots zijn geweest!
  And I know the feeling want mijn vader nam in groep 7 het schriftelijk verkeersexamen af. In uniform!
  (Waarbij ik het presteerde om met de hakken over de sloot te slagen. De familie spreekt er nog immer schande van... ;-))

  En hahaha, die toekomstige home wrecker. Very funny!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow. Wijzemans kan nooit meer stuk bij zn klasgenoten. Das duidelijk.

  Enne... Ik zit hier hardop te lachen om die doorgestreepte laatste woorden. Vrouwen... Ze laten al heel jong hun ware aard zien. *grinnik*

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk logje! Mooi verhaal (van een trotse moeder/echtgenote) en mooie foto's van een glunderende Bevelvoerder/Brandweerman/Papa.
  En die kleine Draakje, hij was op school. Op school!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige onderste foto. Wijzemans op die foto, ik zou 'm zo uitzoeken! Dat serieuze bekkie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Whoehahaha. Geweldige reportage. Goed om weer van je te horen. En die man van jou, die sloot ik op de komende 30 jaar (voor de zekerheid, he).

  Proest!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Volgens mij heeft het onderwerp van show and tell, dikke sjans!
  Ik zou ff met mijn ring voor haar neus paraderen.
  Maar ja, aan de andere kant, zoals je zelf al zegt: als ik in de klas van wijzemans had gezeten had ik haar van die stoel gekwakt ome r zelf te gaan zitten (girlsfight!!)
  Wat onwijs gaaf voor Wijzemans dit alles.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geweldig, zowel het logje als de foto's en de trots van iedereen over papa in uniform. Dat is ook een beroep, daar kun je mee thuiskomen in een jongensgezin: brandweerman. Ik lig me hier af te vragen wat onze boys in godsnaam voor schaamte zullen gaan voelen met een psycholoog als vader... 'enne Pietje en Jan, wat doet jullie papa?' 'die zit bij in zaken'
  En Tren en Kick, wat doet die van jullie? Die zit in de problemen

  :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hahaaaaaa...die reactie van Joeltje:)))
  Mooi logje weer meis....alleen die onderste foto waar iedereen het over heeft, die is niet zichtbaar bij mij. Wraak van de toekomstige home wrecker? :)))

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja dit is natuurlijk wel het toppunt van cool (en trots) zijn :-))
  Hoop dat ze er nog lekker lang van (na)genieten.
  Maak er een mooi weekend van en geniet!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gaaf hoor. Wat is er nu leuker dan in zo'n onderwerp je vader mee te nemen om iedereen de ogen uit te steken want zeg nou zelf, wat is er nu stoerder dan een brandweerman als papa....

  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hadden jullie vroeger op school incursies? Wij niet. Nu wel.....je gaat niet naar iets toe met de hele klas, aar haalt iets/iemand in de klas. Wijzemans heeft dus een incursie georganiseerd!

  Ach en dat loedertje is vast een kleutertje die een brandweerman vast heel bijzonder en interessant vindt. ik zou er dan ook graag dicht bij zitten. Lief toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat smartboard hebben ze volgens mij hier op school ook, maar daar noemen ze het digibord, zou dat kunnen? Dit is wel helemaal gaaf natuurlijk, een real-life attribuut mee mogen nemen. En mogen vertellen over het beroep van je vader, en dat het ook nog zo'n cool beroep is. Ik was vroeger als de dood dat ik over het beroep van m'n vader moest vertellen, want ik had geen flauw idee wat dat was (belastingconsulent).

  De dia's zijn tegenwoordig vervangen door een powerpoint-presentatie. Daar zou jouw Wijzemans waarschijnlijk ook al een heel eind mee komen lijkt me zo.

  Loedertje heeft het niet handig aangepakt. Ze had gewoon haar eigen stoeltje moeten pakken en die naast de Bevelvoerder neerzetten, dan had niemand het in de gaten gehad.

  Off-topic: onze jongste mag op school niet meer naast zijn beste (en tot nu toe enige) vriendje zitten. In zijn eentje is hij al bijna niet stil te krijgen, maar met z'n tweeën is het helemaal een onbegonnen zaak. De juf werd er helemaal gek van, en deze juf is niet gauw gek te krijgen. Ik geef haar dus groot gelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dit is vet, chill en cool!!!

  Als ik de juf was, had ik minstens een taart getekend. Op een zwart bord, met een piepend krijtje...Man, ik krijg spontaan heimwee naar school.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wow cool. Kan jongste hem een keer lenen als zijn aan haar spreekbeurt toe is? ;-)

  Leuk die foto's hiernaast met die kuifjes. Ik mis alleen de bevelvoerder nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Kijk dat Loeder zitten!
  Dan zie ik toch liever jouw eigen mannetjes, met of zonder uniform, ze zijn om op te vreten! ;-}

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Zo vroeg al een spreekbeurt, maar fijn dat hij zijn pappa mee mocht nemen , daar kan natuurlijk geen klasgenootje tegenop.

  ot. Het originele bronzen beeld is groen, dus vandaar dat ik de knutsel ook in groen heb gehouden, zoek het beeld maar eens op via google, het is een prachtig beeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat ongelooflijk stoer! En wat een ultiem genot voor Draakje:een dag op de echte school!
  En ja, hoe dat loedertje in de gaten ......... Haha

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Dit is echt helemaal geweldig.
  Daar kan je als kind toch allen maar van dromen.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. O wat geweldig! Een échte brandweerman in de groep. Wat een super live attribuut!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een heerlijke log...en wat een mooie (brandweer)man :-D. en de 2 broertjes naast elkaar op school bij elkaar in de klas. Ik benijd je niet morgen als hij te horen krijgt dat hij niet mee mag, ben bang dat hij zijn naam Draakje echt verdient. Enne ik voel mij ineens heel erg 40+ want zoals je in het begin begon, zo herinner ik het ook...

  ps: lief je reactie! of ik het ooit zou accepteren, geen idee. lijdzaam berusten dat dit het is.. lukt ook niet.. het is zoals het is maar het was meer een cynische poging over dat loslaten vaak DE oplossing zou zijn en omdat het thema loslaten mij ook veel doet. Geniet van je weekend en je mooie mannen

  BeantwoordenVerwijderen
 21. WOW! Geweldig een ECHTE brandweerman!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik zat vroeger op een bank met een tafelblad voor twee kinderen. Dat zat allemaal vast aan elkaar, niks geen tafeltjes en stoeltjes. Met een inktpotje en een opbergvakje. En drie klassen in één lokaal. Oh, sweet memories.....
  Merk dat ik oud wordt.
  Maar het is wel een geweldig verhaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Mijn kleuterschool (inderdaad; los van lagere school) vond ik dramatisch. Mijn zus kon al lezen en schrijven en ik moest iedere dag knippen, plakken en met Nopper spelen. Ik leerde daar niks. Ik had ook een juffrouw Ans, maar die was niet chill. Die was suf. Mega. Die zette je onder het Mariabeeld met een kaarsje als je jarig was. VErder niks. En voorlezen kon ze ook al niet! Als ik Joep en Madelief nu bij de kleuters zie, ben ik met terugwerkende kracht jaloers. En ben ik blij. Madelief speelt en friemelt graag en krijgt daar alle ruimte voor. Joep wil cijfers en letters en krijgt daar alle ruimte voor. En Brecht in groep drie heeft inmiddels drie 'spreekbeurten' gehad en baalt dat ze moet wachten tot in groep 4 tot ze weer aan de beurt is en denkt nu al aan geschikte onderwerpen. Misschien kan deze brandweer-om-trots-op-te-zijn dan een dagje met haar mee??? Ik beloof dat ik niet naast hem ga zitten....

  BeantwoordenVerwijderen