maandag 28 maart 2011

Als jullie dit lezen, slaap ik.

Ik weet niet hoe ik deze ervaring in een logje moet vangen. Gisteravond wist ik bijna niks te vertellen, er schoot me niks te binnen. Had ik iets vertellenswaardigs beleefd tijdens die 418 kilometer in 32,5 uur non-stop? Neuh, niet echt....

Maar nu ik hier alleen zit, the day after, ploppen er allemaal herinneringen op. Vandaar dat ik nu zit te loggen, in plaats van lig te slapen (wat ik van plan was). Het lijkt wel alsof de adrenaline maar niet uit mijn lijf wil en er speelt zich een diavoorstelling in ultra-hoog tempo in mijn hoofd af. Zo in slaap vallen zou een uitdaging zijn. En waar ik absoluut geen last van heb? Mijn lijf! Mijn benen voelen zich a-okay, geen spoortje stijfheid of pijn.

Hoe vang ik in een logje wat het is om kapot van de slaap, om kwart over één 's nachts, voor de 17e keer uit het busje te stappen om een loper voor de volgende 1,5 km af te lossen? Midden in de polder, doodstil, pikkedonker op het licht van je begeleidende fietser na? Dat zijn woorden ervoor zorgen dat je die laatste 300 meter naar het busje voor die keer ook weer haalt?

Hoe vang ik in een logje hoe het is om om half 4 's nachts naar "bed" (lees: je stoel in de touringcar) te gaan om na een royale 2 uur "slaap" om 07:33 uur alweer klaar te staan om een loper voor de volgende 1,5 kilometer af te lossen? Je 18e 1,5 km van de estafette?

Hoe vang ik in een logje hoe heerlijk het is om als team een gemeenschappelijke vijand te hebben als drive als je zo moe bent dat je niet meer kan? Dat die valsspelende rotzakken ervoor zorgen dat je toch een tandje bij kan zetten? Hoe vang ik in een logje het gevoel in je buik als je ze eerlijk is eerlijk verslaat, ondanks dat zij valsspelen tot ze er spreekwoordelijk bij neervielen?

Hoe vang ik in een logje hoe je je voelt als voor de 24e keer weer moet beginnen met hardlopen, maar dat het dit keer slechts de laatste 400 meter is naar de finish in een zonovergoten Maastricht? Het gevoel, als je met het hele team door de finish gaat?

Ik weet niet hoe ik dat in een logje moet vangen. Ik heb alleen maar deze foto bij de finish. Ik vind zelf dat ik nog "patent" uitzie na 32,5 uur, 418 km en maximaal 6 uur "slaap"! Als de echte foto's komen zal ik vast mooie verhalen in een logje kunnen vangen.

Ik geloof overigens wel dat ik nu een paar uurtjes kan slapen. Welterusten.

Image Hosted by ImageShack.us

41 opmerkingen:

 1. Voor iemand die zo weinig heeft geslapen en zoveel heeft gelopen zie je er nog top uit hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik maak even een diepe, diepe buiging voor jou en je team! Wat rock jij hard zeg!!!

  Super.
  Dit vergeet je nooit meer!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. RESPECT hoor! dat slaapje nu heb je dubbel en dik verdiend!!! maar je ziet er inderdaad nog heeel fris uit hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo ongelofelijk stoer,en zo geweldig dat je dit kunt/doet!!!!!!
  Sleep depreviation wordt in de psychiatrie gebruikt om depressie te doorbreken. Dit is denk ik vergelijkbaar met de mega prestatie die jij hebt gezet. Vandaar dat je lijf nog doenig is en de kop helder. Euforisch wellicht?!

  Slaap lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super gedaan! Je mag trots zijn op jezelf...

  Btw: valsspelen? Volwassen mensen? Triest zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Eigenlijk heb je door de foto geen woorden meer nodig! Echt een geweldige prestatie. Dit zijn de mooiste uitdagingen die er zijn. Logisch dat je nog vol bent van euforie en adrenaline! Geniet er van!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Echt ongekend dit...
  Zo knap, de prestatie die jullie neergezet hebben!
  En je ziet er stralend uit joh!
  Maar dat komt misschien ook wel door Maastricht. ;-)
  Ga maar lekker slapen, je hebt het verdiend.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel, heel gaaf! Hartstikke goed gedaan, wijffie!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben zó ontzettend trots op je! En óf je er patent uit ziet!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Bizar geweldig lieve Rap :-) !!
  Slaap lekker zzzzzzzzz en straks weer gezond op :-)
  Dikke knuffels

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ik buig ook diep, voor jullie: ik vind het mega-knap! en wat JC zal ook wel zo zijn; dat je een beetje euforisch cq melig, jolig wordt na het onthouden van slaap. hopelijk slaap je nu en komt je slaapritme niet al te veel in de war

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Geweldig Punzel ik neem heel diep mijn hoed voor je af. Klasse meissie
  grt Haba

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een prestatie! En valsspelen? shit, ik had er 1 moeten tackelen toen ik de kans had! Geweldig dat jullie ze op een eerlijke manier hebben verslagen! De foto zegt idd een heleboel, en nu bijkomen, je hebt het verdient!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Petje af voor deze geweldige prestatie van jou en je team! Eigenlijk zijn woorden overbodig bij de foto en na het slapen, geniet ervan, je hebt het verdiend!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hey kanjer. Wat ee topprestatie!!!

  Weltrusten.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoe?
  Nou zo dus!
  Voor zover mogelijk zonder het ervaren te hebben, is het goed (op)gevangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Gefeliciteerd!
  Trots en succesvol zie je er uit.
  Zoals ik vandaag in een goedlopend sprookje over jou schreef.
  Vriendelijke en bewonderende groet

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Knap hoor!! Diep respect...en dat euforisch gevoel kan ik me heel erg goed voorstellen, je mag met recht trots zijn!

  Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 19. *slikt brok in haar keel weg* Meid, wat is dit een super prestatie en wat zal dit goed voelen om het met elkaar maar ook ieder 'eigen stukje' gedaan te kunnen hebben. *Applaus, applaus, applaus...*

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Dat heb je goed gedaan meid! Ik denk dat het goede gevoel wat je hiermee hebt opgedaan nog héél lang na kan sudderen!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wow, je ziet er prachtig uit en zeer voldaan. Geweldige prestatie meid. Je mag trots zijn op jezelf en op je team!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Mens, wat heerlijk! Stuiteren van de adrenaline ken ik van na het geven van een toneelvoorstelling; dan loop ik ook nog uren te stuiteren terwijl je toch best moe bent (oké, geen lichamelijke inspanning maar wel vrij lang op de toppen van je concentratie) en is slapen er niet bij. Ik hoop dat je inmiddels toch een beetje 'nacht'rust hebt gekregen en dat je benen goed blijven voelen. Geniet vooral nog lekker lang na van jullie geweldige prestatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Meid! Ik heb superveel respect voor je!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat een TOP prestatie! Ik ben trots op je!
  En meid, wat zie je er goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. RESPECT!! en een vet aplaus. Ik doe je niet na.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Gefeliciteerd, een hele prestatie!
  Ik zou het laten bezinken en vertellen als ik weer wakker was, maar zo is elk mens weer anders.
  Ik zou zover ook niet rennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. De foto: alsof je nog moet beginnen aan het lopen!
  Wat een prestatie! Fantastisch!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat ontzettend gaaf zeg! Zo stoer!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ik was vandaag voor het eerst op werk. Het was super om geuzenverhalen uit te wisselen met iedereen!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Sorry dat ik zo laat reageer, maar ik ben, net als Door, apetrots op je! Iemand schreef dat je dat nog weken zal herinneren: ik heb een keer een zwemmarathon van de zijlijn gevolgd: 12 uur (de nacht door)achter elkaar zwemmen in een ploeg, ik geloof 1 kwartier in de twee uur. Ik heb zeker acht van de twaalf uur langs de zijlijn gestaan (ik mocht niet meedoen vanwege mijn leeftijd, flauw hè?)en onze ploeg aangemoedigd. Aan het eind ben ik met kleren en al in het water gesprongen zoals ik van te voren beloofd had. Het gevoel dat de ploeg een geweldige prestatie heeft geleverd blijft je een hele tijd bij en nu ik dit zo lees, komt alles weer boven! Een geuzendaad is het en het is pure gerechtigheid dat jullie toch gewonnen hebben. Zo zie je maar weer: het goede overwint (ik ben nog een beetje in Eftelingsferen....). Had ik al gezegd dat je er fantastisch uit ziet op die foto? Je ziet er fantastisch uit op die foto!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. gefeliciteerd echt knappe prestatie, petje af.
  Durf het na deze prestatie bijna niet te vragen, maar moet ik 15 april tijdens de Singelloop nog opletten of ik je zie lopen?

  BeantwoordenVerwijderen
 32. @Glibber: ik heb de zondag daarop een halve marathon en de Bevelvoerder heeft dienst....


  dat gezegd hebbende klinkt het te leuk....als mijn moeder wil oppassen en als ik langzaam aandoe...doe ik mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Hoe vang ik in een reactie hoe geweldig ik je vind. Dat je dit gedaan hebt, hoe stralend je er uit ziet! Eigenlijk moet jij de baas van de wereld worden, dan komt alles goed. Die onstuitbare energie (en ach... af en toe klagen dat je moe bent, doet je ook wel weer goed, toch?), waar haal je het vandaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 34. je bent een held! Een supervrouw! Ongelooflijk.... wat een ... wat is et goede woord hiervoor? Kanjer? Sportwijf? *dikke knuffel*

  BeantwoordenVerwijderen