zaterdag 12 maart 2011

I have a cunning plan!

Als je vader brandweerman is, heb je als kind op school populariteits technisch gezien automatisch een streepje voor. En als diezelfde vader dan ook nog eens in uitruktenue in je klas verschijnt, ben je volautomatisch instantaan het populairste jongetje van de klas.

Als moeder van dat kind ga je die populariteitsslag dus niet halen. Je kan nog roepen dat je ooit onderzoeker was, en dat je ooit voor een zuurkast stond en freubelde met zeer gevaarlijke stofjes, maar de chillness daarvan is aan groep 2'ers nog niet besteed. En erger nog, tegenwoordig schuif je papieren heen en weer over een buro en zit je achter een computer. En je zit ook erg vaak in vergaderzalen. En zelfs als je het begrip beleidstijger uitgelegd zou krijgen, gaat jouw kind daar de schoolpleinoorlog niet mee winnen.

Ik had me daar min of meer bij neergelegd. Tot gisteren. Gisteren had ik namelijk overleg met een Buitenlandse Ik: iemand die daar doet wat ik hier doe (papieren over een buro heen en weer schuiven). Tijdens een informele lunch hadden we het over ditjes en datjes. Over kinderen dus, want dat zijn altijd mijn ditjes en datjes. Mijn Buitenlandse Ik vertelde dat zijn kinderen elk jaar naar de kerstviering van zijn werk gaan en dat Santa Claus dan ook komt. En toen vertelde hij dat zijn kinderen denken dat hun papa voor Santa Claus werkt. En wel op de Headquarters van Santa Claus.

Nou, en toen was mijn plan geboren (maniakaal gelach). Want er is dus blijkbaar toch een baan die ontzagwekkender is dan brandweerman! Mijn plan kan niet falen: komende Sinterklaasviering, als Sinterklaas weer op mijn werk komt, zal ik mijn kinderen mijn grote geheim verklappen. Namelijk waar mama ècht werkt: Op het hoofdkwartier van Sinterklaas in Nederland. Ik heb mezelf even een promotie gegeven en ben gewoon meteen maar even de baas van iedereen in Nederland die voor Sinterklaas werkt. Ik schuif heule belangrijke papieren over mijn buro heen en weer. Dat zijn de verlanglijstjes van de kinderen en ik ga over de budgetten en zo. Ik moet nog het een en ander uitwerken en ik moet nog nadenken over mogelijke valkuilen van mijn plan, maar vooralsnog zie ik het zonnig in.

33 opmerkingen:

 1. ik hoor je maniakale lach met echo ;)... maar hoe ga je dit verkopen aan de spelmaker? Maar voor de rest, fantastisch plan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oooo dus ik kan me lijstje bij jou gaan inleveren hihi geniaal :D

  groetjes roxy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Briljant!!! Mag ik komen solliciteren? En..wanneer ga je naar Zwitserland expanderen???

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat moet werken, daar komt zo'n brandweervader natuurlijk niet bij in de BUURT! Let wel op dat ze NA 5 dec niet en masse komen zeuren over dat ze dat ene cadeau niet hebben gekregen...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Briljant plan! Heel leuk bedacht ook door jouw Buitenlandse Ik, hoe verzin ie het?!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat is je functie? Ben je de PA van de Sint? Zorg je wel voor een duidelijke functieomschrijving? Pas wel op dat je straks niet die vreselijk witte jurkje van hem moet strijken hoor! Of nieuwe lange witte onderbroeken moet kopen......of zijn staf moet poetsen (Nee, niet zo, gewoon met koperpoets van brillo, duh!)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat wordt een leuke zomer voor je! Maar wat mij betreft mag het nog heel lang duren voordat het december is hoor, dan is het nl ook weer winter... ;-(

  BeantwoordenVerwijderen
 8. O jij bent erg.... en straks al ze niet meer geloven HAhahahaha je kan het niet maken maar ik vind het briljant echt .Had ik moeten weten. Want vrouw van man met politie uniform met veel goud op de pet en schouder , was gedoemd om heilig afstand te nemen van papa. Gewoon een stukje achteraan kwam ik. Had ik dit maar geweten ahhahahah.
  Hoop op een rustig weekend voor je.. Liefs Leni

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hahaha wat een briljant plan en ook alleen nu dit jaar nog uitvoerbaar lijkt me. Voor je het weet geloven ze niet meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Haha briljant idee en je hebt nog alle tijd om je plan verder uit te werken!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hahaha, leuk idee! Nu maar hopen dat het uitvoerbaar is.........
  En dat je het gaat winnen van de brandweerman.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik zie het in gedachte al helemaal voor me en ben zeer benieuwd naar de uitvoering van het geheel. Succes met de voorbereidingen.

  Brandmeester, you're out (almost)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een reputatie!

  p.s. Misschien omdat mijn ogen ouder worden, of ...? Ik heb wat moeite met lezen in dit lettertype.
  Succes met deze nieuwe plannen!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. hahaha, wat een duivels plan - benieuwd of het lukt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hahaha, geniaal zeg. Wat een bak. En ik wed dat ze er nog in trappen ook. ;-)

  Moet trouwens de laatste uren niet alleen veel aan Japan denken maar ook aan jullie. Bestaat er een kans dat de bevelvoerder ook uitgezonden wordt? En hoe kijkt hij nu naar al dit natuurgeweld/nieuws? Lijkt me vrij heftig.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Bekijk deze video op YouTube:

  http://www.youtube.com/watch?v=PbpKHPEaIHk&feature=youtube_gdata_player
  Eerst even deze geniale docu uit België bekijken voordat je dit cunning plan in werking stelt!

  PS I ROFL Blackadder!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Foei Punzeltje, een goedheiligman gaan misbruiken om je populariteit op te vijzelen bij dat stel kabouters van groep twee. . . .

  Wel lachuh hoor, pas maar op dat je daar niet mee in je vingers ga snijden.
  Een aantal jaren terug, toen mijn kleinzoon nog een gelovige was, heb ik met een stel vriendjes en vriendinntjes van hem een hele discussie over de sint gehad.
  Ik reed nl kindjes voor zijn verjaardagsfeestje.
  Uiteindelijk heb ik een serieuze discussie gevoerd over de onderkleding van de beste man. We dachten dat hij eerder boxers dan jockeys zou dragen en ik heb ze opgestookt om de volgende dag als de sint op school kwam, hem te vragen of er zwarte pietjes of pepernoten dessin op zijn ondergoed stond

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Zal deze week mijn verlanglijstje even maken hahahah.
  Nog CPC gelopen vandaag?

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wow! Ik ben zwaar onder de indruk!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Natuurlijk reken ik er op dat van af nu mijn verlanglijstje, na deze bekentenis, met veel voorrang verwerkt wordt.
  Vrolijke groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. LOL! Waar wat moet de Bevelvoerder nu weer gaan doen om daar overheen te gaan. Lijkt bijna onmogelijk om dat nog te overvleugelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Strak plan! Hier ook veel heen-en-weer geschuif met een computer erbij, dus ik overweeg een assistent-schap. Probleem is dat Joep het nog wel stoer vindt dat mamma 'Bij de treinen' werkt. Maar dan ook alleen hij....

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Whaaa. Bijzonder sterk. Ik denk dat ik tzt de Belgische tak ga coördineren. Voorlopig is het juf van de juffen zijn nog bijhoorlijk imposant voor Olief.. (maar ik ga het snel afleggen vrees ik, pappa is inspecteur én skileraar. Damn.)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wahahaha, geweldige promotie! Als dát de Musketiers niet inpakt, dan weet ik het ook niet meer!!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Hahahaha he-le-maal TOP!!!
  Dat is echt een werelds plan!
  Oooooo waarom heb ik daar zelf niet aangedacht.....! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Cool! Kunnen wij onze lijstjes dan ook naar je opsturen?? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ik heb het verhaat ingestuurd voor ons personeelsblad....ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen