zaterdag 21 mei 2011

Einde der tijden

Mijn klok zegt dat 21 mei bijna klaar is. De wereld zou vergaan hebben moeten zijn. Tegen de tijd van... Nu. Nederlandse tijd, that is. Maar Joost mag weten welke tijdzone God en zijn zoon kozen voor het einde der tijden. Als dat Honolulu (spelling?) tijd is, hebben we nog even. Toch? Het einde kan toch nog komen.

Maar...met een beetje pech is het einde al geweest en Is. Dit. Het.

Mijn conclusie:

Als dit de hemel is voel ik me genaaid. Als dit de hel is vind ik het een hele goede deal!

14 opmerkingen:

 1. Haha, ik zei om een uur of acht nog tegen mijn wederhelft: 'schat, de wereld is vergaan en dit is de hemel'. Waarop hij droog zei: het is nog steeds dezelfde hel als vanochtend hoor.

  Gelukkig houden we van elkaar. En heeft hij een goede baan, want je zou je vent toch voor minder verlaten he :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou, oudste hield zich toch behoorlijk bezig met dat vergaan van de wereld. Kreeg het niet uit haar hoofd gepraat dat het nonsens is.
  Daarom, om 18.00 uur, een groepsknuffel. Was fijn.
  En ik zou liever allemaal tegelijk gaan moet ik zeggen. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach ach... wie geloofde het nou serieus?? Alsof een sterveling dit zou kunnen voorspellen... Onzin. Die dominee staat mooi voor paal. Hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het knapste vond ik dat het voor álle tijdzones gold, 18 uur. Maar dus blijkbaar toch niet. Ik was het zelfs even vergeten maar toen ik om 19 uur op de klok keek (doe ik altijd als mijn dreumes ongelofelijk gilt en zeurt en in zijn ogen wrijft...) bleek het allemaal wel mee te vallen inderdaad!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Laat ik na vanochtend naast dezelfde man wakker worden.. Dus als we vergaan waren, lagen we toch nog in hetzelfde bed. Nee, deze wereld vergaat(nog) niet. Maar wat de mensen met zichzelf doen… Dat is een heel ander verhaal!
  Gelukkig blijf ik bij mijn Mannetje dat is een ding dat zeker is. En lees "gelukkig" maar gerust op twee manieren...
  fijne zondag
  grts
  frieke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk he....dezelfde manlief. Ik ook, morgen al....maar daar log ik later over :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik kreeg gistermiddag om vier uur even de indruk dat in Alphen de wereld begon te vergaan toen het bezoekende Zwammerdam een 2-4 voorsprong nam tijdens de nacompetitiewedstrijd tegen Alphia. Maar gelukkig ging even later de zon weer schijnen en werd het nog 3-4.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hahaha, hier knetterde het van de onweer vannacht. Manlief draaide zich om, sloeg zijn armen om me heen en mompelde in mijn haren: "Het was heerlijk om met je te leven, lieverd. Nu komt de wereld toch nog mooi aan z'n einde..." En vervolgens werden we vanmorgen wakker in een schoon gewassen wereld. Laat de rest van het leven maar komen, zeg ik dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het einde der tijden zou toch ergens in januari 2012 zijn? Ik heb dus nog niets gemist. Dat het gevaar voor NL van achter de dijken komt vind ik nu wel steeds aannemlijker worden gezien de droogte.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jammer dat mensen zulke toestanden de wereld in helpen... 'Niemand weet de dag, noch het uur', staat er in de bijbel. Het blijft voor iedereen dus een Grote Verrassing... maar toch alvast 'bedankt voor alles'.... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Niks van geweten, en da's maar goed ook. Kan ik me er ook niet druk om gemaakt hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @Zara het was uiteraard niet mijn bedoeling af te geven op het geloof, maar dat begreep je geloof ik wel, toch?


  Ik ben een agnost. Een zuivere agnost.

  Ik geef wel enorm af op dit soort lieden (zoals de 21 mei-dominee) die hun momentje in de spotlight willen hebben. Gevaarlijke lui die een hoop angst kunnen zaaien. En dus een hoop leed veroorzaken.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. of zoals mijn lieve wijze moeder altijd zei: "er lopen er meer los dan er vastzitten" ..... helaas en idd wat Zara zegt is waar en daar zet ik dan maar in hoofdletters GELUKKIG voor :-))
  Geniet van zo maar weer een dag, zo maar weer gekregen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik koppelde het vergaan van de wereld maar aan het stoppen van Bram als Sint, maar ook dat viel mee...
  Vreselijk dat er mensen rond lopen die dit soort dingen verkondigen. En dan is dit nog een vrij makkelijk door te prikken verhaal, maar angst zaaien is nooit leuk.
  En tja, als dit is waar ik bang voor moest zijn, dan haal ik nu opgelucht adem!

  BeantwoordenVerwijderen