maandag 31 januari 2011

Het Grotere Plan Der Dingen

Subtitel: Lopen van Den Helder naar Maastricht.

Rapunzeltje gaat zo af en toe een rondje draven in de lunchpauze. En dan wordt ze soms bij vertrek of aankomst gespot. Helaas voor het uiterlijk is "bij aankomst gespot" niet altijd even gunstig als ze heul hard ging...maar dat terzijde. Zo af en toe babbelt Rapunzel met collega's die ook aan draven doen. De Werk-Goegemeente weet dus dat Rapunzel dol is op draven, dat moge duidelijk zijn.  En zo kwam het dat ze een mail kreeg: of ze wilde meedoen aan een estafette van Den Helder naar Maastricht voor het goede doel. De Rap reageerde met JA! Niet eens echt wetende waar ze ja tegen zei. De combi hardlopen en Goede Doel werkte namelijk als een rode lap voor een stier-in-de-bloei-van-zijn-leven. Dus De Rap Riep Ja!

De Rap weet nu waar ze ja tegen zei...

Een ruime 420 kilomerter.
Twee busjes.
Per busje: 6 lopers, 2 fietsers en een teamcaptain.
Een busje legt een etappe af van 70 kilometer waarna het andere busje de volgende etappe doet.  In serie, non-stop. Het eerste busje kan die tijd rusten tot de volgende etappe. En zo leggen twee busjes samen 6 etappes af.

Per etappe:

Elke loper loopt 1,5-2 km en geeft "het stokje" door. Per etappe loop je (uitgaande van 2 kilomter/loper en 70 km/etappe) dus 6 keer. De fietser fietst mee, licht bij, leest kaart, fietst vooruit om kruispunten te spotten, gevaarlijke situaties in te schatten en noem maar op. De fietser heeft het moeilijk: de loper hoeft alleen maar heel dom het achterlicht te volgen. De chauffeur van het busje moet zorgen dat hij met de volgende loper elke keer klaar staat op het juiste punt. (Fietspaden/wegen....zal niet altijd lukken!)

Er is een verzorgingswagen die zal ondersteunen met voedsel en masseurs en Joost mag weten wat: de lopers hoeven alleen maar te draven.

18 maal 2 kilometer draven in 30 uur...

IK KAN NIET WACHTEN!!!!

29 opmerkingen:

 1. COOL!!!
  Klinkt als 'te doen'. Sprak de leek. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oeps... ik al niet-draver zijnde vind eea best wel heel erg veel.

  Maarre: aangezien ik wel enig inlevingsvermogen heb, kan ik me voorstellen dat dit een uitdaging gaat worden en ben ik derhalve enthousiast voor je. Echt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig!! Zal ik je uit komen zwaaien??

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Soms moet je gewoon lekker op je gevoel afgaan ;-)
  Dit klinkt als een heel bijzonder iets om mee te maken en met al die zorg om je heen gewoon lekker gaan genieten van het lopen en alles erom heen!
  Bij mijn vorige werk liepen ze de Roparun, ook een estafettevorm, en iedereen was altijd zó oneglooflijk enthousiast...
  Veel voorpret alvast!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lekker impulsief dus. Maar wel impulsief voor het goede doel en ik denk dat als er iets je vleugels geeft, het lopen voor zo'n doel is.

  Suc6

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk!!!
  kunnen we je nog langs de route aanmoedigen?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk, leuk, leuk. Dan kom je zeker weten bijna langs mijn huis. Tegen die tijd wel even laten weten waar we je kunnen aanmoedigen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk! Wanneer gaat het gebeuren?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Super dat je dit doet. Ben benieuwd hoe je dit zal ervaren. Maarre... kun je niet even met een bochtje langs Twente? Zorg ik persoonlijk voor een fruitcocktail voor je! Succes met de training.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben gewoon trots op je! Klinkt een beetje stom, maar het is net als Nicolebolleke zegt "Re-fokking-spect!!"

  BeantwoordenVerwijderen
 11. GAAF!!! Dat zijn de mooie dingen om te doen. Daar praat je als je 80 bent nog over! Ik ken iemand die de Roparun heeft gelopen. Ook zo mooi.
  Wanneer gaat het gebeuren? Zijn de andere lopers leuk? (=leuke bijkomstigheid)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. *buigt diep door haar knieen voor zoveel moed*
  respect dus. ik wil nog wel mee fietsen, maar dat lopen.... succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wow, wat een superonderneming. Geweldig dat je meedoet. Hoe kan ik je team sponsoren?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @Huize Steen: Graag! Maar het zou zomaar kunnen dat we om 3 uur 's nachts starten...dat hoor ik allemaal nog.

  @Anita: Als er iets over de route en tijden bekend is laat ik het weten!

  @Manon: laatste weekend van maart (25 en 26, uit mijn hoofd)

  @Jolanda: laatste weekend maart dus. Andere lopers zijn leuk: dwarsdoosnede van mijn kantoor, andere lui die je in je directe werk ziet....we gan elkaar op een hele speciale manier leren kennen denk ik!

  @Toaske: geloof niet dat dat echt letterlijk zo kan, maar we rennen voor Mappa Mundo....je zou symbolisch een bedrag kunnen sponseren door rechtstreeks te storten: stel nou dat je een cent doneert voor elke km...4,24 E.....als nou elke lezer van mij dat doet (ik voel een logje opkomen....): NicollekeBolleke heeft al voor mijn verjaardag gedoneerd aan Mappa Mundo!

  @iedereen: bedankt voor de lieve reacties!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. *hele diepe buiging* :-) en ik denk aan je.
  Dikke knuffel

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Gaaf zeg! Als je nu de precieze route ook nog even publiceert, kunnen al je lezers je aanmoedigen. Je hebt vast genoeg lezers op deze lijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Leuk dat je dat gaat doen, is wel zwaar hoor maar ook geweldige kick natuurlijk.
  Ik heb destijds meegewerkt aan de Roparun met een punt nl team, was leuk om te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Aplaus, Aplaus. Ik hou nog geen 10 minuten vol op de loopband, laat staan als je de elementen van moeder natuur moet trotseren. Maar ik ga nu al in conclaaf met daaboven, dat de zon mag schijnen!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wow. De draver heeft het makkelijk. Tuurlijk!
  Goed bezig. Respect en Succes.
  De nieuwe kapsels zijn trouwens groots.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. *doet iets met haar pet en maakt een buiging*

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Nou dat kun je beter in de andere richting lopen lijkt me,dan heb je de heuvels gehad als je nog helemaal fris bent.
  Mijn zoon heeft jaren geleden gefietst van Maastricht naar Den Helder, (maar dan alles in één keer, om twaalf uur 's nachts gestart, dan was het nog koel om te fietsen. .
  Maar zowel voor hem als voor jou geldt, jij liever dan ik :/

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hoe ik heb mijn gewenste Leningen van een betrouwbare en Trust Loan Company (adrianfinancefirm@yahoo.com)

  Hallo allemaal, Mijn naam is Ryan Franklin, ik woon in Las Vegas Verenigde Staat, ben hier om de goedheid van God getuigen op mijn leven, hoe hij maakt me heb mijn lening van Adrian Finance Firm {(adrianfinancefirm@yahoo.com)} na al twee keer opgelicht uit diverse internationale lening kredietverstrekkers die beweerde dat kredietverstrekkers zijn hier in dit forum, ik dacht dat hun kredietverlening echt was en ik toegepast, maar ze nooit gaf me lening. Ik verloor de hoop op lening kredietverstrekkers op internet en was in de war en gefrustreerd, totdat een vriend van mij te introduceren me aan de heer Alexander Adrian directeur van Adrian Finance Firm, die beloofde om mij te helpen met een lening van mijn verlangen en hij echt deed wat hem beloofde zonder enige vorm van vertraging, al had ik twijfels, maar wilde alleen maar om het eens te proberen en tot mijn grootste verbazing de lening was transfer naar mijn bankrekening. Ik had nooit gedacht dat er nog steeds betrouwbaar en echte lening kredietverstrekkers totdat ik ontmoette de heer Alexander Adrian, die me echt geholpen met een lening van $ 190,000.00usd en veranderde mijn leven voor het beter. Ik weet dat er nog veel lening zoekers die er zijn, zoekt niet meer en contact opnemen met de godvrezende man voor een lening vandaag. De heer Alexander Adrian, zijn zorgzaam en begrip. als u behoefte heeft aan een dringende lening of wilt u financiering voor uw projecten snel en snel, dus neem dan gerust contact Adrian Finance Firm via e-mailadres: {adrianfinancefirm@yahoo.com} door middel van websites van bedrijven: http: //www.adrianfinancefirm. bravesites.com/ of tekst: +1 205-291-2541. Ik geloof dat hij zal je helpen, omdat hij een heleboel mensen over de hele wereld heeft geholpen, bedankt.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hoe ik heb mijn gewenste Leningen van een betrouwbare en Trust Loan Company (adrianfinancefirm@yahoo.com)

  Hallo allemaal, Mijn naam is Ryan Franklin, ik woon in Las Vegas Verenigde Staat, ben hier om de goedheid van God getuigen op mijn leven, hoe hij maakt me heb mijn lening van Adrian Finance Firm {(adrianfinancefirm@yahoo.com)} na al twee keer opgelicht uit diverse internationale lening kredietverstrekkers die beweerde dat kredietverstrekkers zijn hier in dit forum, ik dacht dat hun kredietverlening echt was en ik toegepast, maar ze nooit gaf me lening. Ik verloor de hoop op lening kredietverstrekkers op internet en was in de war en gefrustreerd, totdat een vriend van mij te introduceren me aan de heer Alexander Adrian directeur van Adrian Finance Firm, die beloofde om mij te helpen met een lening van mijn verlangen en hij echt deed wat hem beloofde zonder enige vorm van vertraging, al had ik twijfels, maar wilde alleen maar om het eens te proberen en tot mijn grootste verbazing de lening was transfer naar mijn bankrekening. Ik had nooit gedacht dat er nog steeds betrouwbaar en echte lening kredietverstrekkers totdat ik ontmoette de heer Alexander Adrian, die me echt geholpen met een lening van $ 190,000.00usd en veranderde mijn leven voor het beter. Ik weet dat er nog veel lening zoekers die er zijn, zoekt niet meer en contact opnemen met de godvrezende man voor een lening vandaag. De heer Alexander Adrian, zijn zorgzaam en begrip. als u behoefte heeft aan een dringende lening of wilt u financiering voor uw projecten snel en snel, dus neem dan gerust contact Adrian Finance Firm via e-mailadres: {adrianfinancefirm@yahoo.com} door middel van websites van bedrijven: http: //www.adrianfinancefirm. bravesites.com/ of tekst: +1 205-291-2541. Ik geloof dat hij zal je helpen, omdat hij een heleboel mensen over de hele wereld heeft geholpen, bedankt.

  BeantwoordenVerwijderen