maandag 24 januari 2011

Bijzonder kind

Ik probeer al een hele poos een logje over Wijzemans te schrijven. Maar ik worstel en krijg het niet goed op papier. De Bevelvoerder was het niet eens met de toonzetting van de eerste poging en dus ging die de prullenbak in. Hij worstelt niet zoals ik, maar hij ziet net als ik dat we een bijzonder kind hebben. Een kind dat anders is. Maar vervolgens kreeg ik de alternatieve versie ook niet op papier.

Het logje ging on hold. Maar soms werkt het voor mij zo dat ik de boel pas echt op orde heb als het gelogd is. En het logje is er nog niet, dus ik ben nog niet op orde. Het is namelijk andersom: pas als het op orde is, log ik. En ik had nog niet gelogd. En dus ging ik vanavond met zwaar gemoed, zonder dat mijn brein op orde is en in sync met mijn hart, het 10 minutengesprek in.

Details-shmetails. Maar ik liep met een gerust hart terug naar huis.

Zijn juffen zijn niet heel goed in het begeleiden van zijn cognitieve deel (lees: NIET!), maar ze zitten bovenop het emotionele deel. En daar ben ik heel blij mee. Cognitief komt het wel goed met mijn kind, al dan niet hortend-en-stotend, daar heb ik geen twijfels over. Desnoods doet hij het zelf, zo slim is hij. Op emotioneel vlak had ik grotere twijfels. En daar had mijn logje-dat-maar-niet-wilde-lukken over hebben moeten gaan.

En laat nu net dat duo, dat de plank volledig missloeg bij de Spelmaker, wel in staat zijn mijn über-hoogbegaafde kind emotioneel deze belangrijke jaren door te loodsen. Zij hebben hem emotioneel in het snotje.

Ze wilden me een werkje laten zien. 5 jaar oud, groep 2.  Ondertekening "ik". Niet zijn naam. Nee. Ik.


Image Hosted by ImageShack.us

30 opmerkingen:

 1. Ik volg het niet. Dit. Maar mijn kind ook niet. Hetzelfde; leren=goed, sociaal=fout???
  Hij krijgt wel extra stimulans en juf is helemaal OK.
  Maar ik snap de sociale knoop bij mijn kind niet.

  Kan iemand me even tekst en uitleg geven. Ik ben niet hoogbegaafd. Overigens. Mijn kind misschien? Misschien ook niet??

  Er heerst een enorme vechtcultuur onder de jongetjes in zijn groep... en hij laat zich meesleuren erin.

  Ik baal. We gaan stickeren. Goed=sticker fout=geen sticker=geen spelletje

  Puzzled me. Ik zei het al; ik volg het niet...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat de twee hem emotioneel kunnen begeleiden. En die tekening, die vind ik toch wel geweldig. En nu al een eigen 'personal brand' in de vorm van IK. Prachtig, wordt vast een groot kunstenaar (op welke manier dan ook).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hij kijkt alsof ie heel hard wil gillen... touwens.. Aaahhh...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als hij maar gelukkig is... of zeg ik nu iets heel doms? Gelukkig als in emotioneel gezien, dan komt de rest ook in orde. Zeker met jullie als fantastische ouders!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. klinkt toch wel of het allemaal goed komt?? :-)
  maar k snap dat je als moeder toch wel eens denkt....en piekert
  ehmmm had ik al gezegd dat ik je foto's hier onder mooi vond... vooral die zeester... die is moooooi

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je hebt helemaal gelijk dat het veel belangrijker is dat zij hem emotioneel door hebben dan dat ze zorgen voor het cognitieve deel. Dat doet hij zelf. Hij heeft genoeg capaciteit en interesse. Hij pikt het wel ergens op, thuis, buitenschools. Maak je daar niet druk over. Vooral dat andere deel is belangrijk, en dat de juffen daar bovenop zitten, dat is super!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk dat het duo hem emotioneel begeleid, als het daar goed zit komt de rest waarschijnlijk vanzelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat ontzettend fijn dat dit duo juffen emotioneel jullie mooie mannetje in de gaten hebben! Op een afstandje zat ik gister vol spanning hoe je/jullie 10-min-gesprek zou gaan, wetend hoe het de Spelmaker is vergaan met deze juffen... Wat een opluchting moet het voor jullie zijn dat ze hun capaciteiten toch gaan tonen, juist voor Wijzemans!
  Voor de rest van de analyse wacht ik rustig af tot het in je hoofd in orde is, want dan ga je bloggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. herkenbaar - hier ook een pienter ventje van 5 - we proberen hem er zo goed mogelijk doorheen te loodsen, meer kunnen we niet doen ...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Bijzonder kind, die wijzemans. En dat wordt dan mijn schoonzoon he.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. "If a picture paints a thousand words, then why can't I paint you? The words will never swhow the you I've come to know" (Bread)

  Eén zo'n tekening van Wijzemans maakt meer duidelijk dan je zelf in duizend logjes kan opschrijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ik denk dat hij bedoelt dat hij zichzelf getekend heeft, en het lijkt me goed daar iets mee te doen.
  hij schreeuwt en kijkt angstig.
  wordt er een beetje verdrietig van.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. We hebben via twitter wel vaker over deze spetter gesproken, die komt er wel en zeker met zoń kanjermama als jij bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hij zit momenteel nu prima in zijn vel. Dat is te merken. Hij moet giegelen om de tekening en vindt dat hij het moei heeft gemaakt! hij zegt dat hij schrikt op de foto....

  Ik weet hoe hij is als hij tobt en als het niet goed gaat...dat jongetje is hij nu gelukkig niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Knap om de emotie 'schrik' zo te kunnen tekenen als je pas 5 bent! Gelukkig ook dat zijn juffen hem emotioneel goed aan kunnen en je niet hetzelfde drama hebt als met je oudste!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Fijn dat je ook goede ervaringen krijgt op de school.
  Mooie tekening, met een zeldzame handtekening.
  Vriendelijke groet

  BeantwoordenVerwijderen
 17. A. Wat een goeie tekening; wat knap dat je 'schrik' kunt tekenen als je 'schrik' bedoelt.
  B. Wat goed dat het juffen-duo, ondanks eerdere ervaringen, inzien dat je dit moet zien
  C. Gelukkig zit Wijzemans goed in zijn vel, ik moet bekennen dat ik op basis van de tekening even dacht dat 'ie ergens bang voor was. Maar is "Ik" een bijschrift als een vorm van uitleg (dit ben ik) of is "Ik" een signering (dit heb ik getekend)? of is dat nou een hele domme vraag...??

  BeantwoordenVerwijderen
 18. @Yvonn hij had zijn naam al op het blad gezet, de ik is denk ik een uitleg. Mar ik vind het ook een uiting van zelfvertrouwen....dit ben ik....

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Bijzondere tekening. Bijzonder mannetje. Wat kan ik mij indenken dat je piekert over jullie middelste mannetje. Wat fijn dan ook dat de juffen hem in de smiezen hebben op dit moment.
  Jammer dat ik juist Wijzemans niet meemaak.. Ik zou eerlijk gezegd niet weten hoe ik het als juf zou moeten aanpakken, maar misschien moet je het daarvoor ervaren. Dikke knuffel voor jullie! :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Dit ben ik, ik schrik; prachtig toch als je dat idd op die leeftijd kunt verwoorden in een tekening :-) en wat heerlijk dat hij erom kan lachen (en goed in z'n velletje zit).
  Dikke knuffel topper(tjes)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. toch wel een fijne uitleg idd, dat hij zichzelf geschrokken tekent.
  dan kijk ik er toch anders naar.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat fijn dat het goed met hem gaat. Heel belangrijk natuurlijk, vooral dat emotionele deel natuurlijk.
  Ik vind de tekening buitengewoon open. Kan er niet een ander woord aan geven. De armpjes zo gespreid van 'kom maar binnen, gaan we iets leuks doen'.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Fijn dat de juffen hem emotioneel door hebben. Dat is zo belangrijk! En de rest komt wel....
  En hoe gelukkig is Wijzemans met zulke liefdevolle ouders, die hem omringen en doorgronden. Dna moet het wel goed gaan komen met hem.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. En niet om het een of ander, maar de onderdelen zijn tot in detail getekend! Pupillen... ik bedoel maar....

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Emotionele ontwikkeling vond ik ook altijd het belangrijkste tijdens de gesprekken op school met hoogbegaafde oudste. Fijn dat er aandacht voor is bij jullie manneke. En zo'n tekening, ik weet niet of je dat helemaal moet gaan 'ontleden'. Hij is prachtig en gedetailleerd en ik vind de ondertekening geweldig. Ik! Dat klinkt vol zelfvertrouwen, vind je niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ik zou heel veel dingen willen vragen of zeggen maar krijg het ook niet goed op papier. Behalve dat ik jou een supermama vind en dat ik het herken bij m´n nog zo kleine peutertje. Ook dat weet ik niet goed onder woorden te brengen.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Hallo ik ben Tara Johnson, ik woon in Lawton Verenigde Staten en ik ben een alleenstaande moeder, ik had financiële problemen en het was zeer slecht, maar dank God voor deze particuliere geldschieter mevrouw Shenelle Williams die me geholpen met een lening van 50,000usd en nu zijn we goed dat alles dankzij mevrouw Williams.
  als u weet dat u behoefte heeft aan een dringende lening zou ik u adviseren om contact op met mevrouw Shenelle Williams op E-mail: s.williams222@outlook.com
  Dank u en God Bless.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Hallo ik ben Tara Johnson, ik woon in Lawton Verenigde Staten en ik ben een alleenstaande moeder, ik had financiële problemen en het was zeer slecht, maar dank God voor deze particuliere geldschieter mevrouw Shenelle Williams die me geholpen met een lening van 50,000usd en nu zijn we goed dat alles dankzij mevrouw Williams.
  als u weet dat u behoefte heeft aan een dringende lening zou ik u adviseren om contact op met mevrouw Shenelle Williams op E-mail: s.williams222@outlook.com
  Dank u en God Bless.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. lening bieden

  Je bent op de hoogte dat de heer Miotti Stefano MD Foundation momenteel het geven van leningen aan particulieren en zakelijke lichaam en lage rente 1% affordate tarief.

  We ons kunnen veroorloven om u de lening en deze lening zal u helpen een hoop in je leven

  Je bent in financiële moeilijkheden of opgeven? Bent u ooit afgewezen door banken of wilt u uw schuld te vereffenen betalen van uw factuur voor eens en altijd, wilt u uw rekeningen te betalen. Hier is een geweldige kans waar u uw lening sneller kunnen krijgen en gemakkelijk kunt u uw eigen rêvedevient eigenaar van een onafhankelijk bedrijf op te bouwen en wordt een persoonlijk ondernemer.

  Voor meer informatie, bezoek ons ​​op Mr. Miotti Stefano LENINGEN STICHTING miotti.stefanoloanfirm@hotmail.com e-mailadres hierboven. Wij staan ​​garant voor een transparante en efficiënte service die ik kan u helpen met een lening.

  Kredietnemer in de informatiemaatschappij.

  Volledige namen ..........
  Je beroep ..........
  Seks ........
  Jouw land .........
  Status .........
  Maandloon .........
  Het geleende bedrag Needed ..........
  Terugbetalen terug duur ..........
  telefoon nummer ..........
  Leeftijd .............

  miotti.stefanoloanfirm@hotmail.com

  Dankjewel
  Mr. Miotti Stefano MD

  BeantwoordenVerwijderen

 30. Bent u in financiële moeilijkheden? Je hebt een lening te consolideren
  schuld, bouw, onroerend goed-leningen, herfinanciering of persoonlijke zaken
  voor onvoorziene geld? Bent u een zakelijke man of vrouw planning
  uitbreiden van uw bedrijf, bieden wij leningen van alle soorten. In geval dat
  interesse, neem dan contact met ons op door middel van
  pmlh927@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen