zaterdag 25 december 2010

Münchhausen by Proxy

Jeugdzorg zit me op de hielen, ik weet het zeker. Mijn telefoon wordt getapt en er is vast een camera geînstalleerd in de slaapkamer van Wijzemans. Ze zullen vast denken dat het geen toeval kán zijn. Want wat is het geval:

De operatie van de 18e viel vies tegen, hij heeft nog steeds een flinke wond met een korst die maar blijft opengaan bij tijd en wijle. Tot nu toe komt hij elke nacht wel een paar keer huilend naar ons toe omdat zijn pyjamabroek aan de wond zit geplakt met opgedroogd wondvocht.

Dit zijn beelden waar je als moeder niet blij van wordt: onrustig wakker worden uit de narcose.
Image Hosted by ImageShack.us

Maar goed, dat was pas nummer 1. Afgelopen week zouden we gaan bowlen met het voetbalteam van de spelmaker. Als organisator van het festijn zijnde, waren we wat eerder en Wijzemans en Spelmaker waren "op z'n Musketiers" aan spelen: met heel veel lawaai en drukte. Ik loop naar de receptie om de bowlingbanen te regelen en als ik terugloop tref ik een huilende Wijzemans aan met zijn gezicht onder het bloed. Het loopt in stralen over zijn gezicht en zijn jas. Hij was tegen een paal aangehold en zijn voorhoofd was opengesprongen. Man, wat kunnen hoofdwonden bloeden! Wijzemans vetrok volkomen overstuur met zijn vader richting eerste hulp: IK WIL NIET NAAR HET ZIEKENHUIS! Iedereen was ondertussen zo'n beetje gearriveerd en even later stond Rapunzel stijf van de stress en ongerustheid tussen de bowlende kinderen. Ik kon mijn tranen maar net verbijten. Dat kan wel eens een poosje gaan duren, bedacht ik me, zullen ze hem voor laten gaan, zo'n arme drommel? Maar nauwelijks een kwartier later staat Wijzemans voor mijn neus: gelijmd en wel. De Bevelvoerder was op weg naar de auto een huisartsenpraktijk tegengekomen en was er à la bonne fois naar binnen gelopen. De voor ons totaal onbekende huisarts had Humpty Dumpty direct weer aan elkaar gelijmd.

Image Hosted by ImageShack.us

Maar goed, dat was pas nummer 2. Vrijdag belde de Bevelvoerder mij met de boodschap dat Wijzemans tegen de punt van ons bed was geknald. De wond was al gestopt met bloeden en hij had de snee in zijn wang met een zwaluwstaartje bijeen gehouden.

Image Hosted by ImageShack.us

Maar goed, dat was pas nummer 3. Toen we vanmorgen opstonden, zag ik dat de wond helemaal gezwollen is en blauw. Zijn oog zit zelfs een beetje dichtgeknepen van de zwelling. In het echt is het nog blauwer dan op de foto.

Image Hosted by ImageShack.us

Tegen een paal gelopen, ja ja! Twee keer zulke ongelukjes binnen een week, ja ja! En zij maar zo ongerust doen en huilen en stressen over haar middelste, ja ja! En ondertussen maar zielig lopen doen op twitter en maar aandacht krijgen van bezorgde vrienden en kennissen, ja ja! Ze hebben een naam voor dat soort lui!

Morgen gaan we naar Zwitserland, en ik neem dat kind opgerold in een dekbed en een valhelm op mee. En buitenspelen mag hij ook niet meer. *Zucht* En dan bedenk ik me dat Draakje nog maar 3 is. Ik vermoed dat wij nog heel wat keertjes op de eerste hulp zullen zitten!

20 opmerkingen:

 1. Ik plak dat soort wonden gewoon maar zelf, ze kennen me iets te goed nu bij de huisarts, huisartsenpost en ehbo ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hehe, je komt wat tegen ...
  Veel vakantieplezier en een Vrolijk Kerstfeest xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah...de moeder van Shirin (vriendin van Svenja) begroeten ze op de Eerste Hulp van het kinderziekenhuis hier met naam. Erg..maar toch écht waar.....pffff....

  Haha ik ga maar even de buren informeren dat jullie hier logeren. Niet dat ze denken dat er een gezin op de vlucht voor jeugdzorg bij ons ingebroken is:))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ah bah, wat naar.... arme kindjes (en arme rapunzel!)

  Ik zou een flinke rol bubbeltjesplastic bestellen en ze daar helemaal inrollen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik houd je in het snotje....
  Destijds (meneer was rond de 3) had oudste ook ineens van-alles-achter-elkaar en ik ben er ook noooooit voor opgepakt...
  Fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bubbeltjesplastic! Dat is een goeie! Dat gaan we doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Au! Au! Au! En ik moet zeggen dat je de smoezen mooi verpakt, inclusief twitters over de ongevalletjes.
  Maar nee, dat doet au! Brecht heeft vorig jaar z'n wondje in 'r wang opgelopen met een fietsongevalletje, ook zo'n gezwollen wang en nog heel lang een knobbeltje in 'r wang (waar ik angstig mee naar de huisarts ben geweest...). Het heeft me verbaasd hoe lang dat nog zichtbaar was. Succes in de toekomst, kun je geen abonnement nemen? Dan krijg je wellicht voorrang en kennen ze je gegevens al!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ai meissie. Wat een gedoe zeg. Ik vind trouwens dat je je al prima ingedekt heb hier! ;-) Zonder gekheid, het kereltje heeft gewoon veel pech zeg. Hopelijk geneest alles voorspoedig.
  Wat gaat er nu verder met Wijzemans en de operatie gebeuren?
  Heel, heel, heel veel plezier in Zwitserland. Geniet ervan. Laadt de batterijen lekker op en geniet, geniet, geniet. Oh, dat had ik al geschreven!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ach wat ziet hij er zielig uit! Hij zal zich wel heel ongelukkig voelen dat er zoveel mis kan gaan in zo'n korte tijd. Kon je z'n ziel af en toe ook maar in bubbeltjesplastic verpakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een pech, ach arm de wijze het zit hem niet mee. Doe maar voorzichtig in Zwiteserland, maar geniet vooral!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ach wat sneu toch allemaal! Nu is het klaar, stil zitten en niet meer bewegen!!
  Nou veel plezier in der schweiz, en rijd voorzichtig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Sterkte en vooral veel plezier zonder ongelukken!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oh, ik vind het zo zielig allemaal voor het manneke. En voor jullie! Je zult weten dat je jongens hebt, schat. Knuf en fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Laat ze maar niet van een berg afstuiteren daar in Zwitserland.
  Ik heb ook een zoon die als kind behoorlijk aan elkaar geplakt moest worden, zijn zus viel tweemaal achter elkaar, eens gewoon op een grasveld, onderarm gebroken, daarna met die pas genezen arm dwars door een ruitje in de deur, en dat moest weer in elkaar worden gestikt, tja kinderen hebben inderdaad vaak dat soort dingen achter elkaar en dan jarenlang niets meer.
  Arme Wijzemans, maar het gaat allemaal weer in orde komen, zeker weten.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hey, Noor staat hier naast me terwijl ik je foto's van Wijzemans aan het bekijken bent en ze vraagt me: 'wat is er met Daan gebeurd?'
  Ik zei je het al eerder: hij lijkt echt op mijn derde...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Dubbelganger Daan he! Geweldig: ik zou wel eens een foto willen zien!

  Zijn oog is inmiddels te blauw voor woorden....morgen even een uodatefoto maken voor jeugdzorg....

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hahahaha, zal ik ff bellen?? ;-)
  Maar dan geen bewijsmateriaal in ravijnen kieperen daar hoor!
  Fijne vakantie!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. O, mijn hemel.... het lijkt middelste van ons wel! Ik zat soms wekelijks bij huisartsenpost/EHBO/EH etc.... Dat joch zag er soms niet uit!
  Geloof me maar... het komt echt wel goed met hem!! (en in het z'huis weten ze heus wel het verschil tussen 'echt' en 'nep'...!)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Oh... wat een ellende zeg daar in huize Rapunzel. Ik houd mijn hart vast wat betreft de reis naar en het verblijf in Zwitserland. Pffff.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Naar vergweggistan vertrekken en in rotsspelonken verstoppen helpt niet.
  Maar ik wens jullie allemaal geen ongelukken meer, maar heel veel plezier!
  Vriendelijke groet uit Amsterdam-ZuidOost

  BeantwoordenVerwijderen