zaterdag 4 juni 2011

Uitgescholden voor h.oer en trut

In een logje een paar logjes terug schreef ik als een totally unrelated opmerking tussen neus en lippen door dat ik al fietsend werd uitgescholden voor "vuile t.eringh.oer". (Maar dan zonder puntjes. De puntjes zijn er voor de digitale zoekmachines onder jullie.)

Ik schreef het luchtig, maar eigenlijk was ik enorm geschrokken. Wat was het geval: Ik pakte al fietsend mijn rinkelende telefoon uit mijn tas. Okay, toegegeven, niet helemaal conform de verkeersregels. Maar dat ik vervolgens wordt ingehaald door een scheldende oude man (die al zinnen lang aan het schelden was voor ik überhaupt in de gaten had dat ik het onderwerp van zijn scheldkanonnade was) vond ik buitenproportioneel. Ik bedoel, als je schrikt in het verkeer en er in the heat of the moment iets uitgooit, sois, maar deze meneer schrok niet. Ik bracht hem niet in gevaar. Maar hij had wel een (op zich terechte) mening over mijn actie.  Hij vond blijkbaar dat hij daarop volkomen in zijn recht stond om mij uit te schelden. En te eindigen in een verpletterend "vuile t.eringh.oer".

Ik ben nog lang niet blase genoeg om niet van mijn stuk te zijn. Een bejaarde man. En de term t.eringh.oer, zo met enorm veel venijn geroepen.

Een paar dagen later fiets ik naar de vader van Kind aan Huis met mijn drie Daltons. Eentje voorop, eentje achterop en eentje op de fiets ernaast. Die "eentje voorop" is inmiddels bijna te zwaar voor deze opstelling; mijn stuur is erg zwaar. Ik probeer tegelijkertijd mijn Spelmaker advanced level verkeersregels uit te leggen. Hij doet zijn best met hand uitsteken en rechts fietsen en achter je kijken en zo. Laten zien dat je zonder handen kan fietsen werd hem door mij, helaas, niet in dank afgenomen.

Enfin. Op een moment fietsen we op een eenrichtingsverkeer fietspad. Maar op een slecht moment komen ons ineens 2 spookrijdende fietsers tegemoed. Ze rijden naast elkaar. Een stelletje, rond de dertig.

Ik zie de Spelmaker in de stress schieten. Ik ben (moet je even weten) nogal streng als mijn Musketiers in het verkeer zijn. Spelmaker moet iets doen en hij weet dat hij de regels moet gaan breken.  Ik roep snel: Spelmaker, schiet snel het voetpad op, je doet het goed lieffie, zij horen hier niet te rijden!

De spookrijder kijkt me vuil aan en roept: TRUT!

Ik ben gewoon niet blase genoeg om niet totally flabbergasted te zijn. 

32 opmerkingen:

 1. Eens. Ik vind het vreselijk dat mensen om niets met scheldwoorden gaan smijten. Maar ik ben nog het meest van mijn stuk door het gevoel wat er in ligt. Het is niet zomaar een scheldwoord, ze wensen ze, naar het zich laat aanhoren, werkelijk de meest vreselijke dingen toe en staan echt op voet van oorlog met je. En dat is niet iets van een 'nieuwe generatie', getuige ook 'jouw' bejaarde man.
  En waarom mensen, waarom? Ik wil niet blasé genoeg zijn om dit gewoon te vinden. Ik. Wil. Het. Niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niet te geloven. Die woorden, die reactie .... onvoorstelbaar vind ik dat. Ik kan er dan ook helemaal niet tegen als (oudere) mensen het soms hebben over de slecht opgevoede kinderen van vandaag - ik zie meer onopgevoede volwassenen dan kinderen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die had hem van mij vet op d'r bek gehad, ze had mijn kind wel kunnen aanrijden, dan ga ik tekeer als een eersteklas viswijf!! Werkelijk. Die had heel wat nieuwe scheldwoorden gehoord en mijn kids ook......(da's dan weer niet zo handig,....zucht)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het ongelooflijk en zo niet tof, die agressie over en weer. Vind het absurd dat iemand een wildvreemde om zoiets trut noemt, zeker als je zelf ook nog fout bent.
  Maar vind de reactie van 'haar van wordpress' tegelijkertijd tekenend 'dan ga ik tekeer als een eersteklas viswijf'. Dat is toch precies hetzelfde? Je hoeft niet met scheldwoorden te reageren om een punt te maken. Denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kan heel goed terug schelden . Dat is een overblijfsel uit mijn jeugd toen we in een buurt woonde waar je niet gezien wilde worden eigenlijk. (wist mijn moeder veel die kwam uit amsterdam dus was heel blij met haar huis)
  Dus als deze haagse kakmadame uitgescholde word krijgen ze ze echt om hun oren. Laatst nog... Ik liet een ouder echtpaar even oversteken. Ging niet snel achter die rollator maar ach 2 min op een mensen leven. Stond er een man in auto die door dat er aan die kant van de weg dubbel geparkeerd was niet verder kon. Ik zag aan zijn gezicht dat hij zat te schelden. Dus in het voorbij rijden vroeg ik 'is er wat meneer?"Hij zei vuil vies scheel(draag tegenwoordig bril)T,e,r,i,n,g wijf.
  HIJ KREEG DE WIND VAN VOREN. En O wat lucht dat op. Hoeft niet met leijke worden hoor wat Toaske hier boven ookal schreef. Maar gewoon ff je punt maken. We pikken al zoveel.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Walgelijk zeg! En je laat het je gewoon gebeuren; te onthutst om te reageren... Ik ben in staat om op hoog niveau terug te schelden en het dan zo netjes mogelijk houden; ik laat niet over me heen lopen, noch schelden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tja, beetje vreemde reactie. Ik scheld ook wel eens puur uit schrik, maar nooit om mensen te beledigen.

  En fietsen met kleine kinderen in het verkeer, ik vind het een ramp! Maar ze moeten het een keer leren he, dus altijd met de auto met helm op en gordels om werkt ook niet (-;

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het zegt meer over de frustratie van spookrijder dan over jou, voel je niet aangesproken en maak het niet te persoonlijk, wat weten ze nou helemaal van jou. Je bent maar een voorbijganger net als spookrijder een voorbijganger van jou is. Niks meer en niks minder. Met terug schelden geef je ze de aandacht die ze niet verdienen. Dus je hebt goed 'gereageerd'

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik denk dat ik net als jij, gewoon sprakeloos zou zijn van zoveel vuiligheid wat er bij sommigen uit komt rollen. Ik weet pas wat ik terug wil zeggen, als de 'dader' al lang weer thuis achter de koffie zit.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Vreselijk zulke mensen. Ik hou niet van dat onbeheerste gedrag.
  Fietsen met kids blijft een hele onderneming. Deze week weer twee kinderen van onze school aangereden op het fietspad. Twee!! Op een fietspad!! De een heeft twee gebroken armen. De ander is er met schrammen vanaf gekomen. Ik lig daar dus gewoon weer een nacht wakker van.
  Wees jij maar streng, dat is voor hun eigen bestwil. Jij, supermom.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik sta versteld van dat soort scheldpartijen. Onbegrijpelijk gewoon! Ikweet zelf ook altijd pas veel later wat ik terug had kunnen zeggen..... Maar eigenlijk zijn die mensen het niet waard om er aandacht aan te schenken. Jij hebt het goed gedaan met de spelmaker.......

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat hebben de mensen tegenwoordig toch korte lontjes, gelijk schelden enz. Nu woon ik hier heel erg rustig op een klein dorpje, daar valt het allemaal nog mee, behalve in het toeristenseizoen, dan krijg je ook dit soort dingen. Dan denk ik vaak , ontspan je nou eens, je bent op vakantie en dan nog haast maken in de super of op het fietspad.
  Ik kan me voorstellen dat je totaal verbluft bent als je dit soort scheldpartijen naar je hoofd krijgt, zomaar voor niets.
  Laat je maar niet verleiden tot terugschelden want dat is voor je jongens nu geen best voorbeeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Jouw reactie tav Spelmaker is heel goed!
  Ik scheld niet/nauwelijks, maar er komt wel regelmatig stoom uit mijn oren ....

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Najaa?! Ik denk wel 's heel lelijke dingen in het verkeer hoor, maar schreeuwen en schelden doe ik niet. En die 2 spookrijders, van rond de dertig ook nog. Dat is niet alleen asociaal, dat is gewoon ronduit zielig

  En met kinderen op de fiets, los.. Ik moet er nog niet aan denken. Ik vind het al spannend dat ik dalijk 2 kinderen OP mijn fiets heb, want die ene achterop vindt het hysterisch cool om te wiebelen achterop.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Nou, misschien ben ik blasé, maar ik moet altijd alleen maar heel hard lachen als mensen zo uit hun stekker gaan. Tegen mij werd een keer gezegd: "Vuil vies dik k.olerewijf ga jij een even de h.oer spelen" En ook volkomen onterecht. Toen ik keihard in lachen uitbarstte, dacht ik dat hij zou ontploffen. Boos word ik wanneer een kind wordt uitgescholden en ook wanneer een ander uitgescholden wordt.... En dat omdraaien vind ik ook altijd een boeiend fenomeen. Zelf zijn ze fout en dan schelden ze een ander uit.Goed gedaan Rap!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oew zo herkenbaar, het met je mond vol tanden staan, en dan (heb ik tenminste) veel later pas bedenken wat je terug had kunnen zeggen. Maar dat moment is vreselijk :(.
  Weer anoniem van Carla

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Verschrikkelijk dit soort mensen en momenten.
  Vooral dat spookfietsen, nadenken is kennelijk heel erg moeilijk voor dat soort mensen.
  Dan ook nog eens uitschelden!
  ASO's zijn het! Bah

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Mij raken dit soorten zaken ook altijd, ook al weet ik verstandelijk dat het aan die mensen ligt. Maar wat een vervelende mensen zijn dat!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Kun je je een beetje voorstellen hoe ik hierop zou reageren? *grijns*

  BeantwoordenVerwijderen
 20. nou ja zeg, wat belachelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Oeiii, heftig. Wat een idioot overtrokken reacties. Onbegrijpelijk...

  Ik ben aardig gebekt, maar zou ook even uit positie geluld zijn op zulke momenten.

  Zeker als mijn kind erbij zou zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Nou...3x is scheepsrecht zou ik zo zeggen, dus ik wacht je volgende bericht met smart af...haha...maar dan wel reageren hè!!!
  Groetjes, Margot

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik weet niet wat ik erger vind: een nieuwe mannager die je vuil aankijkt en niets terug zegt als je haar gedag zegt of uitgescholden worden door wild vreemden. Het is gewoon onbeschoft en niet wenselijk gedrag. Keep on smiling?

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik zou wss glashard terugkijken en ook in de lach schieten. Als het heel erg is,laatst propte iemand een papiertje achter me ruit,wat ik toch wel met zo'n grote auto in het dorp deed en schold me uit voor Bitch.
  Gebrek aan woordkennis.
  Volgende keer blijven kijken,strak in de ogen en volhouden.
  Groet, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 25. ongelooflijk.. maar helaas al te vaak waar. gelukkig kunnen wij onze schouders er over ophalen en denken "ze weten niet beter, ze hebben geen gewone woorden tot hun beschikking..", maar dat is voor kinderen wat moeilijker. Je doet het prima RR. twijfel nooit aan je zelf als het om opvoeding en regels gaat. En wat anderen daarmee doen, dat is hun probleem.

  grts

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Toch ben je door zoiets helemaal van slag. Het is mij niet vaak overkomen maar de keren dat ik werd uigescholden (ook een keer voor vuile k.ankerho.er, door een jochie nota bene) weet ik me nog goed te herinneren. Het is zo respectloos en zo onterecht.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Nou ja, het wordt steeds gekker tegenwoordig! Leeftijd maakt niks meer uit dus... De kreet: 'De jeugd van tegenwoordig...' gaat steeds minder op... Pffttt, waar blijft onze tolerantie ten opzichte van elkaar. Leven en laten leven (en dan het liefst een beetje leuk voor iedereen!) Een utopie? Blijven geloven, lieverd. Zolang jij en ik onze kinderen zo opvoeden zoals we dat doen, blijven er ook nog leuke mensen gevormd worden!!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Staat dat nieuwe logje er nu nog niet? ;-)
  Welterusten!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Nou ja zeg! En met de kinderen erbij stap je ook niet even af om ze op hun bek te timmeren he? ;-(

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Is mij ook al een keer overkomen, ik fietste met de kids naar school en een wielrenner wist me luid en duidelijke te verkondigen dat ik moest opf.likker.en met die k.u.t kinderen. Wij fietsten op het fietspad notabene.

  Mond vol tanden en ook maar niks teruggezegt. Zoonlief wist het wel: die meneer zei wel iets heel lelijks hè mama.

  BeantwoordenVerwijderen