maandag 20 juni 2011

Overzeeig

Voor iemand die wat aan de vliegangsterige kant is, zoals ik, vlieg ik te veel. En deze keer stond er weer een trip gepland naar de andere kant van de plas. Nu was de policy bij deze trip gelukkig dat de vlucht dusdanig lang is en de trip dusdang kort, dat ik daar alleen effectief kon zijn als ik uitgerust zou arriveren. En hetzelfde verhaal gold voor de terugreis. Rapunzeltje maakte een vreugdedansje en vloog business class!

Heeft iemand weleens Canadian Airlines gevlogen? Check it out....de Canadezen noemen het "pods". Ik waande me als het ware op Deep Space 9* of iets dergelijks! De stoel kon volledig waterpas en ik kon slapen. Ik stond op het randje van mezelf kapot te schamen, zo luxe. Op het randje dan he, uiteindelijk schaamde ik me niet. Sterker nog: ik genoot schaamteloos.
*Star Trek....sorry

Image Hosted by ImageShack.us

Ottawa is niet echt mooi. Maar wel enorm bijzonder anders-dan-Rapunzeldorp.

Image Hosted by ImageShack.us

Ik kon Wijzemans en Draakje melden dat ik het neefje van Takel* heb gezien!
*Tow Mater uit de film Cars

Image Hosted by ImageShack.us

Ik zocht het kleinste lunchgerechtje uit dat ik op de kaart kon vinden. Dus. Kleintje lunch. *kuch* En naar goed gebruik van @Nicollekebolleke fotografeer ik dat. En publiceer ik dat. De Canadezen vonden het schitterend.

Image Hosted by ImageShack.us

Mijn baas stuurt me bij elke trip een sms. Of ik me een beetje wil inhouden met schoenen kopen. Nu kon ik hem berichten dat ik nul paar had gekocht, hoe knap. Ik had alleen maar een tasje gekocht. Bij een dame die ze zelf maakt van oude kledingstukken. Echt supermooi. Ik had een modelletje uitgekozen en vertelde dat mijn vlucht later de middag ging. Toen ze "Amsterdam" hoorde maakte ze een sprongetje en sprak ze Nederlands terug: haar ouders kwamen uit Voorburg.

Hemel, wat hebben we gezellig staan kletsen! Haar trots: het Tulp-model!

Image Hosted by ImageShack.us

DE TAS. Met op de achtergrond het parlement van Canada. Het is maar wat je belangrijker vindt op de foto...tas vs parlement...

Image Hosted by ImageShack.us

Wachtend op mijn vlucht terug op weg naar mijn pod raak ik in gesprek met iemand met een bijzonder verhaal. Het hele verhaal is voor een volgend logje. Feit is dat zij een huis heeft in Rapunzeldorp als ze het nodig heeft en ik in Ottawa, als ik het nodig heb. De komende twee maanden is het niet zeker of ze internet heeft.

Image Hosted by ImageShack.us

Kijkend naar mijn scherm vanuit mijn pod zie ik dit

Image Hosted by ImageShack.us

Kijkend naar buiten zie ik dit.

Image Hosted by ImageShack.us

Ik bedien mijn stoel naar standje waterpas (planking) en ben door het business class ontbijt geslapen als ik aankom...

26 opmerkingen:

 1. Ben erg benieuwd naar de volgende log.
  Toch wel leuk voor je werk even op en neer wippen naar Canada.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oe, wat een luxe, zo'n pod. En vast ook heel handig als je met drie peuters/babies naar Nederland moet vliegen vanuit Philadelphia... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw super luxe. Ik begin steeds meer overtuigd te raken dat zoiets het geld wel waard is. Zeker als je net als ik niet van vliegen houdt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een vriend van mij werkte als steward bij British Airways in business class en vervoerde royalties over de hele wereld. Zijn zus (mijn beste vriendin) en ik slobberde regelmatig van de halfjes champagne die hij mee naar huis nam. Die vertelde verhalen over Business class reizende passagiers......da's een soort blog vanuit een ander perspectief. :-) Welkom thuis Rap.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja hoor zij wel. Wij zaten gister terug uit Spanje bijna met onze benen in ons nek . En jij kan languit. Ik kijk altijd jaloers naar die leuke zitjes in BC. Helaas zie ik ook dat al heb je geld er ook zwijnen bij zijn. Alles word neer gepleurd (vergeef me het woord)Kranten zakjes en de slaapsokjes. Een zwijnestal is het.

  Maar wat is het leuk he daar aan de andere kant.... Leuke gesprekken met mensen die ergens in weet ik veel dorp familie hebben wonen en dan vragen of je ze misschien kent. Enig vind ik ,het mooi reisje was het. Geniet maar na. Liefs Leni

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een geweldige stoelen!

  En een geweldige ontmoeting met leuke gevolgen..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat ziet er heelijk uit! De stoel, de gesprekken, het eten alles!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik zie het al. Doe mij maar een enkeltje Canada. Hij lijkt me daar zo zalig!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ooohhh...die stoelen!!!Te lelijk voor woorden, maar DE oplossing voor uurtjes overbruggen.
  Gezellig verslagje zo...
  Groetjes, Margot

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat vind ik het leuke aan Canadezen, dat ze zo vriendelijk zijn en gewoon een praatje met je beginnen! Ik ben benieuwd naar je verhaal die bij die bijzondere vrouw hoort.. Fijn dat je kon slapen op de terugweg, dat scheelt volgens mij de helft van je jet-lag!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat gaaf, zo'n pod!

  En, lij dat je weer thuis bent?!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ben zo blij dat ik mensen weet te inspireren! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Welkom thuis Punzel, jet tas is natuurlijk veul belangrijker dan dat parlement, zeker weten . Leuke ontmoetingen weer, tussen het werk door.
  Ik ben benieuwd naar het verhaal dat je als wortel voor mijn neus hangt

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Zo wil ik ook wel vliegen, zonder blèrende peuters achter me die telkens weer tegen je stoel stampen ....

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zozo, dat zijn de betere vluchten idd. HEERLIJK! Goed gedaan...

  Enne ik ben ook een Trekkie, een enorme :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. WOW, wat een sjieke 'pods' - dat had ik nog nooit gezien, maar ja ik heb dan ook nog nooit een voet in een vliegtuig gezet ... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Haha leuk dat je even in "mijn" land bent geweest. Ik merk toch wel dat ik me al meer Canadees voel want ik dacht wel even "Ottawa niet mooi? Ik vind het WEL mooi!" ;) Misschien heeft het ermee te maken dat ik vanaf 1 Juli ook Canadees staatsburgerschap zal hebben :)
  Canadian Airlines bestaat trouwens niet meer, die zijn gemerged met Air Canada, is het Air Canada die je bedoelt? Zo ja, dan vlieg ik daar wel mee volgende keer dat we naar Nederland gaan ;)
  Wel leuk zo'n businesstripje naar de andere kant van de oceaan!

  Romy

  PS. Mooie tas!! En ja ik herken inderdaad dat veel mensen Nederlands zijn of in ieder geval iets van Nederlands heritage hebben. Gek is dat, zo'n klein landje en ik kom ze hier overal tegen. Ook op tv komt Nederland relatief vaak voor in reclames, tv shows etc, terwijl ik nooit bijv. Belgie of Denemarken voorbij zie komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wow! Wat een eh... bijzonder interieur!
  En wat goed dat je zo even #hopla! binnen no-time mensen met een mooi verhaal in je hart sluit.
  Mooi verhaal dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik ben het met Romy eens, mijn stad Ottawa is wel mooi!!! Als je weer eens in Ottawa bent, kom eens langs, en dan zal ik je de rest van het moois laten zien. Fantastisch zo'n pod in een Canadees vliegtuig, ja het is echt Air Canada hoor.
  Groetjes uit Ottawa, Ida

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ziet er geweldig uit die vliegtuigstoel. heerlijk om op die relaxte(re) manier te kunnen vliegen. Je hebt weer 'ns een bijzondere reis gemaakt en dito mensen ontmoet.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. ik wilde niemand beledigen en al helemaal geen versgbakken Canadezen! Hihi.

  Het aanbod staat!

  Dat gezegd hebbende vond ik Montreal echt een mooiere stad, ongeacht hoe bijzonder de mensen in Ottawa ook waren!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een mooie foto van jou met die vrouw! Was soort van ontroerd daardoor. Ben beneiuwd naar het logje.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Geen schoenen gekocht? (...)
  Wel een gave tas gescoord en heerlijk geslapen op de terugweg...
  Welcome home Rap!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ben zelf ook in Ottawa geweest en heb er wel van genoten. Vriendelijke stad, lekker eten, maar erg zakelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Zakelijk is het er zeker, maar je kunt er ook heerlijk eten. Ik ben er geweest voor een conferentie van Weight Watchers en heb er mijn ogen uitgekeken. Het is gewoon een mooie stad om een tijdje in te vertoeven.

  BeantwoordenVerwijderen