zondag 10 juli 2011

Vrouwen hebben geen vet haar!

Dus.
Stel.
Je bent 40.
En de hormonen hebben er een mening over.
En je hebt ineens vet haar.

Ik dacht, ik ga het curen! Leek mij een briljant idee!

Nou, volgens de drogisten niet dus. ER IS NAMELIJK GEEN LADY SHAMPOO VOOR VET VET VET HAAR!

Het kan beschadigd zijn...
Het kan futloos zijn...
Het kan pluizig zijn...
Het gekleurd zijn...

Maar het kan niet.....VET zijn.

Het uiterste wat ik heb gevonden is de categorie "normaal tot vet". Nee, sorry jongens en meisjes, wat is de Ladies term voor "bagger tot vet"? Doe mij die shampoo? Die heb ik niet kunnen vinden in het schap!

Du moment ik mijn baan niet meer leuk vind, ga ik shampo's ontwerpen waar dames echt iets aan hebben! 

Of ben ik de enige dame met vet haar?

22 opmerkingen:

 1. Volgens mij wordt haar nog vetter van wassen met dat soort shampoo. Tenminste, dat heb ik me ooit laten vertellen. Wat zegt de kapper? Of 'Oma weet raad?'.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pffff, meen je??? We hebben pvd zelfs shampoo met cement en dan niks voor vet haar?

  Arme, arme Rapunzel... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik ken het probleem, ik heb pas ook gezocht naar een shampoo voor vet haar en ik kom hm ook niet vinden. Vroeger was die er wel..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, ik heb ook wel eens hormonen met een mening... euh.. ik bedoel natuurlijk: vet haar. Maar da's met mijn uitermate korte coupe van tegenwoordig redelijk snel weer weg met mij shampoo voor beschadigd haar. (Of is knippen niet beschadigen? Dan heb ik 't verkeerd begrepen...)
  Maar volgens mij willen dames geen shampoo tegen vet haar kopen maar staan ze liever met een fles voor 'normaal tot vet' bij de kassa. Net zo'n devaluatie als die van kledingmaten. Stel je voor dat iemand je shampoo ziet. Voor vet haar! Je zou je toch kapot schamen? Ik bedoel, dat kun je toch niet aan je vrienden vertellen? Zoiets. Gok ik. Want natuurlijk hebben dames hormonen. Euh... vet haar!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Normaal reageer ik hier nooit (lees wel met erg veel plezier mee), maar ik heb ook last van dit probleem. Ik gebruik Guhl Luchtig & Fris (duur, maar je doet er lang mee en werkt redelijk goed) en soms van Lush (werkt beter, maar ook niet feilloos).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier geen vet haar (helaas voor jou). Maar ik was m'n haar dan ook iedere dag omdat ik nogal frommelig slaap en het overdag wél goed moet zitten natuurlijk... Hoezo *kuch* perfectionistisch? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hihihi hier geen vet haar, maar mocht ik er last van hebben zou ik voor de mannelijke versie gaan. Je groeit er vast geen baard van ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gespleten haarpunten vind ik veel erger.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je zal het probleem maar hebben....!
  Kan er ook nog wel bij, ik den"k: vakantie gaan vieren straks en iedere dag het water in duiken, heeft het geen kans om ver te worden '-)

  Succes meis,

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik zweer bij Weleda (veel goedkoper in Duitsland),
  Rozemarijnshampoo en Rozemarijn haarlotion.
  Zonder chemische toevoegingen etc. Is niet goedkoop maar ruikt heerlijk. Verkrijgbaar bij De Tuinen.
  Vaak zijn er nu ook kleine verpakkingen verkrijgbaar zodat je het misschien eerst kunt proberen.
  Succes,
  Ilona

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ik heb er geen last van...maar wat denk je van babyshampoo? of haalt dat het haarvet er ook niet af...maar treur niet: dit is gewoon een spanningsfase en gaat over. En anders: mooi kaal scheren en je zegt dat je het voor een weddenschap doet.....
  Nee, doe dat maar niet. Gewoon rustig wassen en drogen, alleen niet te veel want dat stimuleert je haarvetzakjes hahaha

  grts

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dochterlief heeft een paar dagen per maand vet haar. Tje de hormoontjes. En ze gebruikt Fructis "für rasch nachfettende Haare" werkt perfect .... paar flesjes in de koffer??? Of LUSH, dat gebruikte ik toen ik af en toe last had van vet haar. Sinds ik er af en toe een kleurtje opgooi, gaat het beter ... daar worden je haren droger van. Zeg het maar .... ik neem wel ies voor je mee!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik zou advies vragen aan de kapper. Onze kapper heeft heerlijke haarproducten van Paul Mitchell en die zijn echt super voor probleem haar. Jou kapper kan je vast ook goed advies geven.
  Groetjes Saar

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @Saar: dat is een goed idee!
  @Ellen: de eerste keer dat ik zoveel haaruitval had, zei de kapper dat dat kon komen door fructis. sommige mensen kunnen niet goed tegen die shampo. lush ga ik eens proberen

  @iedereen: fijn dat ik niet de enige ben.....wist ik wel...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hihi, het is gewoon even zoeken naar de commerciele term voor vet haar, want dat zetten ze natuurlijk niet op de shampoofles, "vet". Oja, en in al die flessen zit trouwens precies hetzelfde. Het heeft iets met verwachtingmanagement en placebo-effect te maken geloof ik. Ik koop overigens ook altijd de fles die er het beste uitziet, met het mooiste model op de reclame.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Kun je dan meteen het ontwerp meenemen voor deo tegen echte sop-en klotsoksels? want ook daar is voor ladies niets/weinig voor te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @Plofje: Jawel, dat heet odaban en kan je via een drogist op het internet bestellen! Dat legt je zweetkleiren echt effectief plat!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik dacht dat het alleen gold voor vrouwen van 50.......kan me niet herinneren dat ik 10 jaar geleden ook met zo'n vettige kop liep.
  DAls jij gaat ontwerpen he? Doe mij dan maar een flesje, wel een lekker geurtje hoor!!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. @plofje, Odorex extra dry, de depper. Rete agressief, maar je zweet dan ook helemaa niet meer!

  @Rapunzel, Spoelen met azijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ja, nou dat weet ik ook niet hoor:-)
  Ik zeg: koop een pruik voor tijdelijk. Whoehahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 21. geen idee eigenlijk, gelukkig nooit bij stil hoeven staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Is dat iets van de laatste tijd? Ik kan me uit mijn pubertijd nog wel massa's shampoo voor vet haar herinneren. En vanuit mijn kant altijd de (stille) vraag: is het nou vóór vet haar of tégen vet haar?

  Anoniem van Carla

  BeantwoordenVerwijderen